„Támogassa
A lényeg

Magyar Péter szombati tüntetése miatt így változik Budapest tömegközlekedése

5/04/2024 18:24

| Szerző: Klubrádió

Varga Judit exférje szombat délutánra tüntetést hirdetett Budapestre, amely délután kettőtől kezdődik a Deák téren, majd a Kossuth téren fejeződik be. A forgalomkorlátozás mértéke a résztvevők számától függ, a keresztirányú forgalomban is 10-15 perces zárás várható. Kora estig a Kossuth Lajos teret is lezárják.

A vonulás idejére a Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat, majd kora estig a Kossuth Lajos teret is lezárják, emiatt módosul egyes BKK-járatok közlekedése, írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Magyar Péter így írja le a programot: "13.30-tól gyülekező a Városháza park - Károly körút - Madách tér háromszögben (Deák tér metróállomás). A nemzeti menet 14.00 órakor indul a Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon a nemzet főterére. A Honvéd utca és az Alkotmány utca sarkánál a menet kettéválik és az önkéntesek irányítása mellett a Szalay és a Báthory utca felől közelítjük meg a Kossuth teret (lehet közvetlenül már ide érkezni). A menet elején Nagy Ervin már jól ismert platós kiskocsija halad, mögötte egy molinóval a főszervezők."

A BKK tájékoztatása szerint a Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út zárása miatt a 9-es busz és a 72-es trolibusz várhatóan 13 óra 30 perc és 15 óra között mindkét irányba módosított útvonalon, a Nagykörúton közlekedik, ideiglenesen a 923-as autóbusz Corvin-negyed M és Oktogon M közötti megállóhelyein áll meg.

A 2-es és a 23-as villamosok várhatóan 15 órától 18 óráig a Kossuth Lajos tér lezárása miatt rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H illetve a Keleti pályaudvar M és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek. A 100E autóbusz a Károly körút lezárása miatt várhatóan 13 óra 30 perc és 14 óra 30 perc között rövidített útvonalon, a Kálvin térig közlekedik, és a Deák Ferenc tér megállóhelyet nem érinti.