„Köszönjük,
Publicisztika
Jelentés szögesdrót országból – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Jelentés szögesdrót országból – Hardy Mihály jegyzete

A kiindulási pont mindenképpen az, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag felszámolta a menekültügyi ellátási rendszert, lehetetlenné tette, hogy normális (értsd: európai) eljárásban megállapítsák, hogy ki jogosult védelemre és ki a gazdasági bevándorló vagy egyéb kalandor, védelemre nem jogosult személy.

Lista – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Lista – Szénási Sándor jegyzete

Maradt még Deutsch "náci tempó” szövege. Tényleg joga van egy embernek másokat egy listázás miatt lefasisztázni, akinek a haverjai folyamatosan listáznak és bélyegeznek meg egész társadalmi csoportokat? Vagy azért, mert liberális, vagy annak kinevezett filozófusok, vagy pedofilként kezelt melegek, vagy az ún. Soros-hálózat "ördögien gonosz” figurái, köztük a TASZ nevesített munkatársai, vagy külföldi ügynöknek titulált civilek, vagy be nem hódolt kisegyházak, lázadni merészelő tanárok, a kormánylapban szégyenlistára került bírók, orvosok, ellenzéki művészek, vagy Kövér László szép szavaival "nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristák”: értsd újságírók.

Pokoli trófeák – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Pokoli trófeák – Rózsa Péter jegyzete

Éppen egy nappal az Európai Parlamenti képviselő választás előtt jelentette be az Akadémiai Dolgozók Fóruma, hogy mivel az egyetem a Lex CEU óta már nem vett fel újabb hallgatókat a magyar akkreditációs képzésre, és közben a Bécsbe költözött / űzött kampuszon felépült a teljes képzési rendszer, végleg befejezik az oktatási tevékenységet.

Ki az alkalmatlan? - Kárpáti Iván jegyzete

28/05/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

"Tényleg nem látja, vagy nem akarja látni Gyurcsány és a többi "régi ellenzéki", hogy ha ez a sok szempontból valóban bizarr jelenség, amit Magyar Péternek hívunk, azért jelent most millióknak reményt, mert ők tökéletesen alkalmatlannak bizonyultak?"

2024. május 28. Esti gyors-részlet (2024.05.28. Kárpáti Iván jegyzete)
01:49
00:00

Amennyire a választási hajrában ezt ki lehet venni, jelenleg leginkább a DK harcol Magyar Péterrel. Gyurcsányt láthatóan a saját pártjának ellenzéki pozíciója aggasztja főleg.

Magyar Péter mindenről is beszél az intenzív vidékjárásokon, interjúkban, finoman szólva nem koherens a mondanivalója. Gyurcsány ma intézett is egy kirohanást emiatt, aminek a végén gyakorlatilag leszarozta Magyart, aki maga a Fidesz. A gondolatmenetet most nem fejtem vissza, minek, szerinte eddig kifejezetten visszafogott volt. Gyurcsány Ferenc. Visszafogott.

Fogalmam sincs, merre tart Magyar Péter, lehet ő maga sem, de azt láthattam, láthattuk, hogy milyen utat járt be a DK elnöke. Amikor kormányzott, Magyarország leszakadt a régiótól – aki nem hiszi, nézze meg a számokat -, amikor megbukott, akkor pedig nem volt képes államférfiként viselkedni és időben távozni, megágyazva ezzel a 2010 utáni világnak. Egyetlen sikere, hogy összehozott magának egy pártot, ami sokáig le tudta nyomni a többi ellenzéki formációt. Közben pedig jöttek az újabb és újabb kétharmadok.

Tényleg nem látja, vagy nem akarja látni Gyurcsány és a többi „régi ellenzéki”, hogy ha ez a sok szempontból valóban bizarr jelenség, amit Magyar Péternek hívunk, azért jelent most millióknak reményt, mert ők tökéletesen alkalmatlannak bizonyultak?

Már nem kell sokat várni, itt van nyakunkon a választás napja. Sok kérdésre választ kapunk és még többre nem. Az biztos, hogy semmi nem lesz már olyan, mint ahogy eddig volt. Újabb lehetőség, hogy kiváló könyvek szülessenek a baloldalról, amikre már 2006-óta várunk.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. május 28-ai adásában hangzott el.