„Klubrádió
A lényeg

Gyurcsány pusztító vírusnak nevezte Orbánt

26/04/2024 12:24

| Szerző: Klubrádió

Szerinte Orbán a legkétesebb keleti despoták módjára építi a Család befolyását, hatalmát, vagyonát.

"Közel-távoli önkényurak az állandó bizalmatlanság ritka levegőjében, jól ismert módon, saját családtagjaikkal veszik körbe magukat. Biztos, ami biztos, gondolják, és az se baj, ha majd később, amikor már nem az ő kezükben lesz a hatalom, a vér ereje is óvja majd az egykoron hatalmas embert" – írja Facebookon Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke a nepotizmusról töprengve  egy ponton megállapítja: nincs rendben, "ha apa, testvér, vej, barát hirtelen és mesésen meggazdagodik, az rendben van?mert mindegyik mögött állami pénzek garmada van, mert a család gazdagodott törvénytelenül/tisztességtelenül a köz helyett."

Aztán tisztázza, hogy nem Üzbegisztánra, még csak nem is Azerbajdzsánra gondolt, hanem ő bizony kimondottan Orbán Viktor magyar kormányfőről írt, aki

"a legkétesebb keleti despoták módjára építi a Család befolyását, hatalmát, vagyonát.

Amikor a haza minden előtt elkorcsosulva, megszégyenítve a Család minden előtt-é válik, ott a bűn marja az egykor volt köztársaság mára beteg testét. A pusztító vírust elegánsan despotizmusnak hívják, a konkrét magyar valóságban Orbán Viktornak" – állapítja meg posztjában Gyurcsány Ferenc.