„Köszönjük,
Publicisztika
Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete
Publicisztika

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete

Demeter Szilárd azon aggódik, hogy lesz-e 2222-ben (miért pont akkor?) még magyar kultúra. Ezt kell megvédeni a libsibolsi brüsszelista, migráns csürhétől vagy mi. Fogalmam sincs, mi lesz 2222-ben, és csak remélni tudom, ha lesz magyar nyelv és kultúra, amely talán olyan erős, hogy még D. Sz-t is túlélheti, akkor elhelyezik ezt a kiperelt pályázatot egy múzeumban, ahol bemutatják az orbáni rendszerben tenyésző szolgalelkűséget, pitiánerséget, politizáló nagyképűséget, a mindent a politikai haszonszerzés szolgálatába állító világot.

A rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az erősebb felrúgja a gyengébbet

Nem mondom, hogy azért rúgja fel egy karateedző a rábízott gyermeket, mert a belügyminiszter vezeti az oktatás ügyét – de valamiféle összefüggés – metaforikus változat – mégiscsak felsejlik. Hiszen a rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet, szakszerűen, kíméletlenül.

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete

Néhány hét múlva azonban eltűntek a címlapokról az elromlott klímákról szóló hírek. Az utasok újra használni tudták a vasutat, és el sem párolognak közben, a kórházakban újra műtöttek, és a meleg miatti halálozások száma is csökkent. A gazdasági minisztériumban egy lakossági klíma pályázaton dolgoztak, ügyelve arra, hogy a legszegényebbeket kizárják belőle, klímát pedig csak bizonyos cégektől vásárolhassanak a családok.

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete
Publicisztika

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete

Lélegzetvételhez csak akkor jutottam, mikor elment mellettem valaki. Ilyenkor három másodpercig hidegnek éreztem a teste által kavart légmozgást. Ilyen lehet a pokol – gondoltam. Megfősz a saját levedben, miközben érzed a szellemek jéghideg áthúzását.

Gyuszi bácsi a Fideszre szavaz - Rózsa Péter jegyzete

6/06/2024 18:04

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Azt mondta a Munkáspárt vezére, hogy csak a Fidesz. Mert szerinte csak a jelenlegi kormány akadályozhatja meg, hogy Magyarország belesodródjon az orosz-ukrán háborúba.

2024. június 06. Esti gyors - részlet 2024.06.06. Rózsa Péter jegyzete
02:11
00:00

Azért az nem semmi, hogy a kommunista Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula a Fideszt támogatja. Mellette kampányol. A Fideszre fog szavazni az EP választáson. Ezt hosszasan fejtegette egy interjúban a minap, amit a hirklikk is közzé tett. Azt mondta a Munkáspárt vezére, hogy csak a Fidesz. Mert szerinte csak a jelenlegi kormány akadályozhatja meg, hogy Magyarország belesodródjon az orosz-ukrán háborúba. Szerinte az ellenzék háborúpárti. Meg az egész Nyugat. Csakúgy, mint Orbánék, Thürmerék is decensen átnézve a tényeken támogatják az oroszokat, mintha nem azok indítottak volna háborút. Ki forog jobban ezek után a sírjában? Lenin vagy Hitler, Eisenhower vagy Churcill?

Azért ez az egész némi elmebajra utal. Vagy már az egykori mozgalmárok agya is átállna, ha még élnének? Hogy a liberális, baloldali értelmiségiek Európa és Amerika szerte a saját, zsidó – keresztény kultúrájukat megkérdőjelező, ez ellen támadó úgynevezett palesztinok és terrorcsoportjai mellett tüntetnek, hogy a valamikori, szerelmet és békét hirdető hippik, bitnikek utódaként egyetemi épületeket gyújtanak fel, zsidó diákokat üldöznek, Izraelt genocídiummal vádolják, zsidók halálát nem fájlalva csak arab áldozatokról beszélnek és hogy,  LMBTQ aktivisták állig felfegyverzett Hamász harcosokkal közös fotón illegnek.

Visszatérve Thürmer Gyula pártvezér választására, van még egyáltalán olyan elv, tan, ami nem vált önmaga ellentétévé, vagy legalábbis önmaga, egykori önmaga paródiájává? Vannak még baloldaliak a bal oldalon, konzervatívok a konzervatív oldalon, liberálisok a liberalizmus oldalán, vagy ezen oldalakat elárulták, pontosabban kiárusították, így az ezeket képviselők sem léteznek már? Csak valami nagy katyvasz van, amiben előbb-utóbb bele lehet fulladni. Mint a háború ellenes békemenet hazugságaiba itt, Magyarországon is.

Rózsa Péter jegyzete az Esti gyors 2024. június 6-ai adásában hangzott el.