„Klubrádió
Esti gyors

Lesz itt még tűzijáték bőven – Kárpáti János jegyzete

15/07/2021 17:02

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Ideje lenne, hogy az ellenzék kezdje el végre ismertetni a programját. Nincs már sok idő a jövő évi választásig. Közben a kormányzat nyolcszor-kilencszer több rakétát lövet fel augusztus 20-án, mint máskor. De lesz itt még fideszes tűzijáték, ígérgetés áprilisig ezen kívül is bőven, minden korábbinál lebutítottabb kormányzati kampányra kell készülni.  

2021. július 15. Esti gyors-részlet / Kárpáti János jegyzete - 2021.07.15.
02:12
00:00

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója lelkesen tájékoztatta az állami hírügynökséget arról, hogy minden eddiginél nagyszabásúbb tűzijátékot rendeznek idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából. A 25 perces tűzijáték alatt több mint 40 ezer rakétát lőnek fel, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer többet. A Szent István-napi ünnep alatt programok százai várják majd a magyarokat Budapesten – mondta Guller Zoltán, és még azt is hozzátette, legalábbis az MTI megfogalmazásában, hogy „szeretnék, ha mindenki a fővárosba jönne”.

Ez utóbbi talán irreális elvárás, még a megalomániában önmaga csúcsait sorra megdöntő Orbán-kormány alatt is. De nem is lenne jó: ha kiürül a vidék, mindenki felmegy Pestre, akkor talán még az is megtörténhet, hogy LMBT-aktivista hordák gázolnak végig az üres vidéki utcákon, és mire a jó magyar emberek este hazatérnek a Szent István-napi fővárosi töltekezésből, az összes óvodán és iskolaépületen szivárványos lobogó lengedez.

Szóval mindenki azért ne jöjjön a fővárosba. De értem a törekvést, jövő tavasszal választások lesznek, eljött az ideje a grandiózus tűzijátékoknak. És különben is, nyár vége felé illik alaposan megünnepelni a járvány harmadik hulláma fölött aratott fényes győzelmet, mielőtt újra beáll az ősz. Lesz itt még tűzijáték bőven jövő áprilisig. Lesz ígéret még több béremelésre, további nagyvonalú családbarát hitelekre, gáláns nyugdíjkiegészítésekre. Ha pedig az ígéretek mégsem egészen pontosan teljesülnének, akkor tudjuk, hogy ki miatt: Brüsszel vissza akarja tartani azt, ami jár nekünk. Minden korábbinál lebutítottabb, szájbarágós kormányzati kampányra kell készülni.

Ideje lenne, hogy az ellenzék kezdje el végre értelmesen, meggyőzően ismertetni várható kormányprogramjából azokat az elemeket, amelyekben már egyetértés van. Nincs már sok idő, és aki demagóg ellenféllel áll szemben, annak nem elég csak egy kicsit győznie.

Kárpáti János jegyzete az Esti gyors 2021. július 15-i, csütörtöki adásában hangzott el a szerző felolvasásában.