„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kutyapárt: Az volt az utolsó pont, amikor Karácsony is beállt Tóth Csaba mögé

14/07/2021 21:03

| Szerző: Klubrádió/szg

Kovács Gergely, a Kutyapárt társelnöke szerint bár jó ötlet volt, félrement az előválasztás, a pártok megbeszélték egymás között, hogy hol ki legyen az esélyes jelölt. Zuglóban is ez történt Tóth Csaba mellett és Hadházy Ákos ellenében, és még Karácsony Gergely is a korábbi ügyek ellenére az MSZP-s jelöltet támogatta. Ez volt az a pont, amikor úgy gondolta, hogy érdemes megpróbálni beavatkozni.

2021. július 14. Megbeszéljük-részlet / Interjú, Kovács Gergő - 2021.07.14.
15:38
00:00

Ásós videóval jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutyapárt múlt héten, hogy Zuglóban Hadházy Ákost támogatja, ahogy arról mi is beszámoltunk.

Kovács Gergely, a párt társelnöke elmondta: az előválasztás feltételei olyanok, hogy a Kutyapárt nem tud részt venni. Ugyanis ha el akarna indulni, meg kellene mondania, hogy az MSZP, a Jobbik vagy melyik párt frakciójába ülne be, ami nyilván nem lehetséges. Tök jó ötlet volt az előválasztás, hogy a szavazók válasszák ki az ellenzéki jelöltet, de félrement, és a pártok megbeszélték egymás között, hogy hol ki legyen az esélyes jelölt, egy-két kérdéses helyszín van.

Zuglóban is ez történt, Hadházy ellenében és Tóth Csaba mellett, Karácsony Gergely is – annak ellenére, hogy miket mondott Tóth Csabáról, és mik történtek korábban – is őt támogatja, és „ez volt az a pont, ahol úgy gondoltam, hogy érdemes megpróbálni beavatkozni”. Látva Hadházy Ákos többéves korrupcióellenes tevékenységét és azokat a dolgokat, amelyek Tóth Csaba körül zajlanak Zuglóban és korábban Vas megyében, úgy gondolták, muszáj valamit tenni, muszáj kiállni Hadházy Ákos mellett. 5-10 százalékon állnak Zuglóban, és mivel nem vesznek részt az előválasztáson, akár az összes passzivistájuk segíthet a Momentum és a Mindenki Magyarországa által támogatott független jelöltnek.

Máshogy állnak hozzá, hogy valakit támogatnak, mint a többi párt. Szerinte a többi pártnál ez azt jelenti, hogy elkészül a közös fotó, Facebook-poszt, sajtóközlemény, aztán nem történik igazán semmi. Ők érdemben támogatják Hadházyt, és külsősként, a szavazólapon nem lesz ott a Kutyapárt neve. Sőt, lesz is jelöltjük Zuglóban, ami azonban nem számít, mert ha jól tudja, 30 százalék körül áll a Fidesz. Tehát aki megnyeri az előválasztást, az lesz valószínűleg az országgyűlési képviselő is. Kovács Gergely megjegyezte: nem érti a Fidesz taktikáját; a kormánypárt abból, hogy Budapesten rosszul szerepelt, azt a következtetést vonta le, hogy bántania kell Budapestet. Ebből következik, hogy talán két körzetben bízhatnak a győzelemben jelenleg.

Ha bejut a kutyapárt a Parlamentre, és ott szükség lehet rá bizonyos esetekben, akkor együtt tudnak működni majdnem mindenkivel, a Fidesszel nem működnének együtt („a KDNP-vel igen” – tette hozzá viccelődve, mert az „keresztény és európai, erre van szükségünk”).

Azt mondta: elég sokat dolgozik a XII. kerületben ahhoz, hogy a Fideszt leváltsák, és nem tud egy konkrét se ügyet mondani, amit az ellenzéki képviselők hoztak elő. Tóth Csabánál se tudna egy ügyet se mondani, hogy miben tesz a NER ellen. Egyébként – jegyezte meg – az ellenzék részéről senki nem köszönte meg neki, hogy alig néhány helyen indultak el a 2019-es önkormányzati választáson, mert nem akarták az ellenzék esélyeit veszélyeztetni. A ’22-es választáson is csak 27 helyen akartak elindulni, de „hála Volner Jánosnak” (és Orbán Viktornak – tette hozzá műsorvezetőnk), ez nem jön össze.

Amikor DK-Jobbik paktumokról lehet hallani, akkor Kovács Gergely szerint nem vetődik fel, hogy ki milyen programot támogat a másik párttól, ehelyett személyi alkuk vannak, és ebben nem szeretnének részt venni. Szívesen megnézne egy olyan kampányt, amikor arról van szó, hogy ezek az emberek mit értek el eddig, például Tóth Csaba mit tett a Fidesz ellen. Csak jövő idejű, feltételes mondatokat lát, ilyet ők is tudnak, örök élet meg ingyen sör – mondta a Kutyapárt társelnöke.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MKKP/Facebook-videó

Megbeszéljük...
2021. július 14., szerda 17:15
Műsorvezető: Bolgár György