„Klubrádió
Megbeszéljük...

MSZP: Visszacsapnánk Hadházy miatt? Szó sincs róla!

19/05/2021 21:57

| Szerző: Klubrádió

Bár a zuglói előválasztáson Hadházy Ákos a Momentum színeiben ráindult az MSZP-s Tóth Csabára, Csepelen nem ezért próbálják a szocialisták legyőzni a kerület momentumos parlamenti képviselőjét, Szabó Szabolcsot. Erről beszélt riporteri kérdésre Komjáthi Imre, az MSZP-elnökhelyettese, aki Szabó kihívója lesz az előválogatón. Úgy érzi, Csepelnek jelenleg gyenge a hangja a parlamentben, bízik benne, hogy Karácsony Gergely új kezdeményezése, a 99 Mozgalom is támogatást tud neki adni momentumos ellenfelével szemben.

2021. május 19. Megbeszéljük-részlet / Komjáthi Imre, interjú - 2021.05.19.
11:12
00:00

Nem azért száll versenybe a csepeli ellenzéki előválasztáson, mert pártja így akarna visszacsapni a Momentumnak Hadházy Ákos zuglói indításért – mondta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, akinek indulását a Párbeszéd is támogatja. A politikus szerint szó sincs revansról, kedden bejelentett indulásának oka, hogy sokan megkeresték, vegyen részt az őszi válogatón, valamint úgy látja, a Csepel és Soroksár alkotta választókerületnek jelenleg gyenge a hangja az országgyűlésben.

Komjáthi egyik ellenfele Csepelen Szabó Szabolcs lesz, aki a választókerületben az ellenzéki Együtt politikusaként 2014-ben és 2018-ban is egyéni mandátumot tudott szerezni a fideszes Németh Szilárddal szemben, most pedig független, de a Momentum színeiben indul. A 2022-es, közös ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltről döntő októberi szavazáson rajtuk kívül részt vesz még a DK-s Paál Géza Ferenc.

 
Komjáthi Imre Forrás: Facebook 
 

Korábban hasonló versenyhelyzet alakult ki Zuglóban is, azzal a különbséggel, hogy ott a választókerületben már kétszer győztes képviselő az MSZP-s, és kihívója a momentumos. A XIV. kerület szocialista képviselője az a Tóth Csaba, akinek a neve többször is negatív ügyek kapcsán szerepelt a sajtóban, ellenfele pedig a korrupcióellenes tevékenységéről országszerte ismert Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő korábban arról beszélt, Zuglóban voltak kérdéses ügyek, amelyekre szerinte Tóth nem úgy reagált, ahogy kellett volna, Tóth erre egy Hadházyt támadó fideszes videót osztott meg a közösségi oldalán. Sajtóhírek szerint ellenzéki oldalon mások sem örültek annak, hogy a Momentum előválasztási csatába kezd egy olyan választókerületben, amely könnyen nyerhetőnek tűnik az ellenzék számára, és amelynek képviselője már kétszer is bizonyította, hogy mandátumot tud szerezni.

 
Szabó Szabolcs
Forrás: Facebook 
 

Csepel szintén az ellenzéki bástyák közé tartozik, és szintén van már egy bejáratott ellenzéki képviselője, de Komjáthi szerint indulását nem MSZP kontra Momentum párharcként kell értelmezni. Azt azonban szerinte el kell mondani, hogy az MSZP azt szerette volna, hogy az ilyen helyeken ne rendezzenek előválasztást. A Momentum ragaszkodott ahhoz, hogy mind a 106 egyéni választókerületben legyen ilyen megmérettetés, ő pedig virtigli melósként úgy érzi, pont az a személy, akire a csepelieknek szüksége lehet, és aki a változás reményét hozza nekik. Győzelmében azért is bízik, mert nem csak az MSZP és a Párbeszéd, hanem szerinte Karácsony Gergely új kezdeményezése, a 99 Mozgalom is támogatást tud neki adni – tette hozzá.

2021. május 19. Megbeszéljük-részlet / Szabó Szabolcs, interjú - 2021.05.19.
14:48
00:00


Szabó Szabolcs azt mondta, örül az előválasztásnak
, és ha van ilyen intézmény, akkor az a jó, ha minél többen indulnak a közös ellenzéki jelöltségért. Mondja el mindenki, hogyan gondolja a demokratikus Magyarország visszaépítését, és majd a helyi előválasztók eldöntik, kiben bíznak, az ő esete pedig nyilván annyiban speciális, hogy ősszel azt is mérlegre teszik, mit tett az elmúlt hét és fél évben parlamenti képviselőként. Megjegyezte, Csepel ma már nem tipikus munkáskerület, sőt, mivel az elmúlt harminc évben nagyon megváltozott a lakosság összetétele, egészen más habitusúak az ottaniak, mint ahogy azt sokan gondolják.

A beszélgetéseket a fenti lejátszókra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/ Interjú Komjáthi Imrével és Szabó Szabolccsal
2021. május 19., szerda 16.15 és 17.15
riporter: Bolgár György