„Klubrádió
Megbeszéljük...

Karácsony feljelentést tesz a hangfelvétel miatt

26/09/2019 16:01

| Szerző: Klubrádió

Feljelentést tesz az ellenzéki előválasztás győztese, Karácsony Gergely a délelőtt megjelent hangfelvétel miatt. Sajtótájékoztatóján azt mondta: az ilyen kísérletek sem tudják megtörni őket és megbontani az ellenzéki egységet.

A budapesti sajtótájékoztatón egyébként arról akartak beszélni, hogy Hende Csaba fideszes képviselőnek távoznia kell a közéletből. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: ahogy megyünk előre a kampányban, a Fidesz egyre több határt lép át és úgy látszik, mindig van lejjebb. Arról akartak beszélni, hogy Hende Csaba, aki az Országgyűlés alelnöke is, lehazaárulózta Szombathely ellenzéki jelöltjét, Nemény Andrást, "aki a világon semmit nem tett ezért, csak jobb hellyé tenné a városát". Hendének szerinte azért sikerült még mélyebbre süllyednie, mert nemcsak ezt a jelzőt használta, hanem skandáltatta a tömeget. A Fidesz azzal akarja elfeledtetni a programja hiányát, hogy mindenkit lehazaárulóz, aki nem ért vele egyet.

De átléptek egy másik határt is - mondta Karácsony Gergely. Beszélt már arról, hogy a főpolgármester gyáva vitázni, csuklyát húznak a fejükre a kormánypárti aktivisták és úgy zavarják meg a rendezvényét, paparazzikat küldenek a lakása elé, autóval követik és nemcsak fotózzák, hanem puskamikrofonnal is veszik. Ennél is rosszabbnak nevezte a csütörtökön megjelent hangfelvételt, amely „nyilvánvalóan törvénytelen eszközökkel készült, három év börtönnel lehetne büntetni”.

A szöveg Karácsony szerint nyilvánvalóan manipulált, a beszélgetőtárs hangját (akit ezért nem tud azonosítani), manipulálták, és vélhetően kivágták a számukra kínos szövegrészeket. A szövegben semmi nem hangzik el, amiről más összefüggésben, nyilvánosan ne beszélt volna. Mindenki tudja, hogy az ellenzéki egység nehezen és sok munkával jött létre, de büszkék rá és megőrzik.

Szeretné cáfolni azt is, ami a hangfelvételen elhangzik. Beszélt korábban arról is, hogy próbálták már megzsarolni - de gazdasági szereplők, nem politikusok. „Elmondom, hogy mit kaptak: kidobtam őket, mint macskát szarni” - közölte. Ezt üzeni azoknak is, akik megpróbálják megfélemlíteni és azt gondolják, hogy akár erőszakkal el tudják téríteni attól a szándékától, hogy űzze a korrupciót a magyar közéletből. Tulajdonképpen hálás a Fidesznek, amiért ezzel a hangfelvétellel nyilvánosságra hozta: magánbeszélgetésekben sem enged és mindig küzd a korrupció ellen, nem csak fideszes politikusok mondják róla, hogy alkalmatlan, mert nem lop.

Az is mutatja, hogy ez magánbeszélgetés volt, hogy gyerekzsivaj van a háttérben. Nem tudja felidézni, mikor történt, valószínűleg hónapokkal ezelőtt, de az biztos, hogy ilyen eszközökkel a nemzetbiztonságot kellene megvédeni, nem pedig választási kampányba beavatkozni. Feljelentést tesz a beszélgetés felvétele és kiszivárogtatása miatt. Nem tudják őket megtörni és megbontani az ellenzéki egységet. Azt mondta: minden támadás személy szerint őt is és a szövetségüket is erősíti.

2019. szeptember 26. Megbeszéljük / részlet, Karácsony Gergely (19.09.26.)
08:48
00:00


Frissítés:
Karácsony Gergely a Megbeszéljük című műsorunknak is nyilatkozott. A korábbiakat azzal egészítette ki, hogy a hangvétel azon része, amelyen Tóth Csaba zuglói MSZP-s politikust említik, meg van vágva, azt mondta, ott ugrik is a felvétel. Amikor megfenyegették, azt nem politikai, hanem gazdasági szereplő tette.

Közölte: nem tud bizonyítékokkal szolgálni, de azt tudja, hogy a baráti köréből vagy a tágabb értelemben vett szövetségből senkinek nem áll érdekében a kiszivárogtatás. Ez a Fidesznek áll érdekében szerinte, mert addig sem Hende Csaba hazaárulózásáról, vagy Trócsányi László brüsszeli kudarcáról beszélnek az emberek.

Szerinte az az igazán érdekes, hogy hogyan készült ez a beszélgetés, hogy vették fel. Erről csak hipotézisei vannak; tudja például, hogy melyek azok az őrző-védő cégek, amelyek alkalmasak ilyen munka elvégzésére, és van okuk félni, ha ő lesz a főpolgármester - tette hozzá.

Megbeszéljük
2019. szeptember 26. csütörtök, 16.30