„Támogassa
Megbeszéljük...

Magyar György a fideszes trollokról: Egy esküvőn észre lehet venni, ha valaki nem oda való

17/05/2021 18:15

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Nincs értelme mozgósítani a fideszes trollokat az ellenzéki előválasztáson Magyar György szerint. Az Ellenzéki Együttműködés alapítója úgy véli, hogy bármelyik jelöltre szavaznának, az alkalmas lesz a miniszterelnök-jelöltségre. Azt is megjegyezte, hogy az előválasztást megelőző regisztráció visszatartja majd a zavart keltő elemeket.

2021. május 17. Megbeszéljük - részlet 21.05.17. Magyar György
14:18
00:00

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, hétvégén jelent meg Mérő László matematikus, az ellenzéki előválasztással kapcsolatban írt cikke, amiben azon aggodalmának adott hangot, hogy százezer fideszes troll meg tudná hekkelni az ellenzéki előválasztást annak érdekében, hogy a kormánypártoknak megfelelő riválist kapjon Orbán Viktor az összellenzéki miniszterelnökjelölti választáson.

Magyar György – aki a matematikus osztálytársa volt – úgy véli, hogy valóban valóban megvan a matematikai esélyes egy ilyen kísérletnek, de gyakorlatban azért nincs, mert nincs a jelöltek közt olyan, aki ne lenne jó választás. Csak ezért felesleges energiapazarlás volna százezer trollt mozgósítani. Online előválasztás során regisztráció kell, ami máris egy nagyon erős szűrő. Azt is hozzátette, hogy minél többen vesznek részt az ellenzéki előválasztáson, annál kevésbé tudnak a trollok bezavarni annak kimenetelébe. "Egy esküvőn észre lehet venni, ha valaki beállt" – mondta hozzátéve, hogy szerinte kevés fideszes vállalná, hogy akár trollkodás szándékával részt vegyen az ellenzék tevékenységében.

Magyar – Kéri Lászlóhoz hasonlóan – jó ötletnek tartja a Karácsony Gergely által indított 99 Mozgalmat. Hozzátéve, hogy a kezdeményezés iránt, ha nem veszélyezteti az előválasztás során kiválasztott miniszterelnök-jelölt melletti kiállást, nincs kifogása.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Magyar Györggyel
2021.05.17., hétfő 16:45
Riporter: Szénási Sándor