„Klubrádió

Medián: Hadházy győzne Zuglóban az előválasztáson

22/04/2021 18:55

| Szerző: Klubrádió

A HVG birtokába került Medián-kutatás szerint Hadházy Ákos népszerűbb Tóth Csabánál Zuglóban, bár nagyon sok a bizonytalan szavazó. A Momentum támogatásával induló független képviselőt az összes ellenzéki szavazó 37, az MSZP-s politikust 22 százalék támogatja, a biztos szavazóknál még nagyobb Hadházy előnye, 42-27. 

Az ellenzéki előválasztás legforróbb körzetében, Zuglóban készített közvélemény-kutatást a Medián, az eredményekről a hvg.hu számolt be. Az eredményekből az derül ki, hogy az ellenzéki szavazók relatív többsége a Momentum jelöltjeként induló Hadházy Ákost támogatja Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselővel szemben.

 
Hadházy Ákos a Tiborcz Istvánhoz köthető turai kastélyszálló előtt (kép: Facebook)
 
 

Hadházyt az összes ellenzéki választó 37 százaléka támogatja, míg Tóthot 22, 7 százalék más jelöltet látna szívesen, és nagyon nagy a bizonytalanok aránya (34 százalék). Kiderült az is, hogy Hadházyt momentumos, jobbikos, párbeszédes, kutyapártos és LMP-s szavazók támogatják inkább, míg a DK-sok és a szocialisták többsége Tóth mögött áll.

A biztos szavazókat nézve nagyobb Hadházy előnye, ott 42-27 százalék az állás. A HVG honlapján megjelent közvélemény-kutatás szerint az ellenzéki szavazók kétharmada hallott arról, hogy előválasztást tart az ellenzék, és ugyanennyien tartják jó megoldásnak. A többiek inkább azt szeretnék, ha a pártok egymás közt megállapodnának a jelöltekről. Jelen állás szerint az ellenzékiek fele részt is vesz az előválasztáson.

 
Tóth Csaba (MSZP), Zugló országgyűlési képviselője (kép: Facebook)
 

A zuglói küzdelem az egyik legélesebbnek ígérkezik az ellenzéken belül. Fekete-Győr András Momentum-elnök korábban arról beszélt, nem lehet olyan a közös listán, akit csaláson értek vagy megkárosította az adófizetőket, név szerint Tóth Csabát említve. Hadházy pedig a többi között arról beszélt, Zuglóban voltak kérdéses ügyek. Tóth Csaba rögtön a bejelentés után egy fideszes polgármester videójának megosztásával támadta Hadházy Ákost, majd pár napja arról beszélt, hogy az etikai kódex alapján eljárást kezdeményez Hadházy ellen, mert korrupcióval vádolja a baloldali vezetést.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook)