„Klubrádió
A lényeg

A Kutyapárt Hadházyt támogatja Zuglóban

5/07/2021 13:22

| Szerző: Klubrádió

Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Kutyapárt társelnöke videóban jelentette be, hogy beállnak Hadházy Ákos mögé a zuglói ellenzéki előválasztáson. Szokásos kutyapártos stílusban azt mondta, Tóth Csaba nem annyira gáz, máshol is tűnnek el képviselők, de az ő szavazóiknak ez mégse menne le a torkán.

Kovács Gergely, az MMKP társelnöke azzal kezdte ironikus bejelentését: nagyon sokat gondolkodtak rajta, hogy kit támogassanak a két erős jelölt közül az előválasztáson. Majd a Kutyapárttól megszokott stílusban úgy folytatta: „Tóth Csaba végül is annyira nem gáz, máshol is előfordult, hogy eltűntek képviselők, az, hogy a feleségének a cége besegít a zuglói önkormányzatnak, remek dolog, és rengeteg emberrel gyarapította az MSZP tagságát Vas megyében, ami szintén becsülendő. De úgy látjuk, a mi szavazóinknak ez mégse nem megy le a torkán, úgyhogy Zuglóban Hadházy Ákost támogatjuk.”

Hadházy macskás képes kommentben reagált, azt írta: nagyon megtisztelő a Kutyapárt támogatása, és „a háttérhatalom macskái is bólogatnak”.

Miközben Kovács Gergő beszél, a háttérben valaki ás, vélhetően arra utalva, hogy Karácsony Gergely, amikor állítólag megfenyegették, és erről kikerült egy hangfelvétel, azt mondta: „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni”. Karácsony azt mondta, a felvétel manipulált, feljelentést is tett.

Eddig a zuglói ígérkezik a legdurvábbnak az ellenzéki előválasztási kampányok közül. Itt gyűjtöttük össze, hogy milyen vádak hangzottak el eddig, itt pedig azt, hogy milyen ügyekről kérdezték Tóth Csabát a Partizánban.

Tóth az MSZP politikusa, kétszer megnyerte a körzetet. Támogatja a Párbeszéd, a Jobbik és a DK is. Hadházy mellé a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt be.