„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Tegnap valaki konkrétan megfenyegetett engem

30/06/2021 18:46

| Szerző: Klubrádió

„Ha jól értem a híreket, tegnap valaki konkrétan megfenyegetett engem, hogy majd a múltamból előásott sötét dolgokkal jól lejárat, ha nem lépek vissza az előválasztáson” – reagált Hadházy Ákos független képviselő arra, hogy előválasztási ellenfele, Tóth Csaba MSZP-s képviselő kedden azt mondta, a kampány során akár Hadházy múltjáról is kiderülhet valami. Közben vaskos köteg papír feküdt Tóth előtt, és azt mondta, szekszárdi ügyeket szedett össze. 

„Mindenki múltjában lehetnek sötét foltok.” Ezt kedden mondta Tóth Csaba zuglói MSZP-s képviselő egy lakossági fórumon, amelyről a Telex számolt be. A politikus egyértelműen utalt arra, hogy a kampány során akár Hadházy múltjáról is kiderülhet valami, bár állította, nem tud semmi konkrétumot. Ennek ellentmondott ugyanakkor, hogy vaskos köteg papír feküdt előtte, amelyről azt mondta, hogy szekszárdi ügyeket szedett össze.

Szerdán reagált Hadházy Ákos, szintén a Telexnek: „A hitemből eredő mély meggyőződésem, hogy bűntelen ember a Földön csak a Jézus Krisztus volt. Nincs olyan ember, aki soha nem követett el valamit” – mondta Hadházy, amikor a múltját firtató kijelentésről kérdezték. „Mint mindenki, én is elkövettem olyan dolgokat az életemben, amelyekre utólag nem vagyok büszke, de olyat nem tettem, ami miatt vállalhatatlan lenne, hogy a közösségért dolgozzak” – tette hozzá.

Később Facebookon tett közzé bejegyzést, amelyben ugyan nem említette meg Tóth Csaba nevét, de félreérthetetlenül utalt MSZP-s (a Párbeszéd, a DK és a Jobbik által is támogatott) ellenfele keddi megnyilvánulására.

„Ha jól értem a híreket, tegnap valaki konkrétan megfenyegetett engem, hogy majd a múltamból előásott sötét dolgokkal jól lejárat, ha nem lépek vissza az előválasztáson.

Ez engem a saját szempontomból nem érdekel, soha nem féltem, akkor sem, amikor a Fidesz fenyegetett. Más szempontból viszont a dolog vérfagyasztóan ijesztő: vajon kiket és mivel fenyegetett még meg ez az ember az ellenzékiek közül az elmúlt hetekben? Kiről mit tud és mire használja ezt a tudást az elmúlt években? Milyen befolyása van ezeknek az erőknek az ellenzékben?” – írta a független képviselő, akit a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogat az előválasztáson.

Ebben a cikkünkben bővebben írtunk arról, mivel támadta eddig Tóth Hadházyt, és hogy milyen ügyekre kérdeztek rá az MSZP-s politikus múltjából – aki egyébként a Telexnek azt mondta, nincs semmi takargatnivalója, az ellene rendszeresen megfogalmazott vádak alaptalanok, aljas lejáratókampány részei.

(Címlapi kép: Facebook)