„Klubrádió
Esti gyors

Beszél, de nem mond semmit – Kárpáti János jegyzete

24/06/2021 18:02

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

A Semmelweis Egyetemen nemrég nagyvonalúan felajánlották, hogy ingyen elvégzik a vizsgálatot azoknak, akik egyszer máshol már kifizették azt, és elkeserítő eredményre jutottak. De hozzátették, ha náluk is negatív lesz a lelet, abból nem következik semmi, mert az ellenanyagszintből nem lehet tudni, van-e védettség, így a laboreredmény csak tájékoztató jellegű.

2021. június 24. Esti gyors-részlet / Kárpáti János jegyzete - 2021.06.24.
01:36
00:00

Jelenleg mindössze 5600-an vannak abban a Facebook-csoportban, amelyet azok hoztak létre, akiket beoltottak a kínai vakcinával, de a laboratóriumi vizsgálat nem mutatott ki ellenanyagot a szervezetükben. Nem túl nagy választói tömeg, nem ők fogják eldönteni a jövő tavaszi választás kimenetelét, bár a legtöbb sinopharmos még nem szurkolta le azt a tizenegynéhány ezer forintot, amibe a laborvizsgálat kerül, a kör tehát még jelentősen bővülhet. Most az ellenzék is megmozdult, Karácsony Gergely közölte, hogy a főváros tervezi az antitestek ingyenes mérését. Ez végre valóban szolgálhatja a keleti vakcinák körüli kormányzati hókuszpókusszal kétkedővé tett emberek ügyét.

A Semmelweis Egyetemen nemrég nagyvonalúan felajánlották, hogy ingyen elvégzik a vizsgálatot azoknak, akik egyszer máshol már kifizették azt, és elkeserítő eredményre jutottak. De hozzátették, ha náluk is negatív lesz a lelet, abból nem következik semmi, mert az ellenanyagszintből nem lehet tudni, van-e védettség, így a laboreredmény csak tájékoztató jellegű. Mármint akkor miről tájékoztat?

„Ha nincs ellenanyagod, attól még lehet sejtes immunitásod” – így hangzik az egyik ködös varázsmondat, amit sámándobok kíséretében szoktak előadni a törzsfőnök szolgálatában álló látnokok. Jó, de mi van, ha nincs? Érezzem magam talán védettnek?

Olyan ez, mint az egész állami média. Beszél, de nem mond semmit.

Jó estét kívánok, Kárpáti János vagyok, a hírek után kezdünk.

Kárpáti János jegyzete a 2021. június 24-i, csütörtöki Esti gyorsban hangzott el a szerző felolvasásában.