„Klubrádió
A lényeg

Gulyás Gergely: A főpolgármester bocsánatkéréssel tartozik - Karácsony válaszolt

15/07/2021 09:58

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely álhíreket terjeszt, de lebukott - írja Facebook-posztjában a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a SOTE ellenanyagszintekre vonatkozó kutatására hivatkozva.

"A SOTE kutatása egyértelműen igazolja, hogy valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96 % -nál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen. A főpolgármester hazugságai lelepleződtek. Karácsony Gergelynek a Gyurcsány Ferenc kegyeiért folyó harcban semmi nem drága. Politikai célból hetek óta kelt minden alap nélkül félelmet azokban a magyar emberekben, akiket kínai vakcinával oltottak be. Mostanra egyértelműen kiderült: a főváros által alkalmazott “vizsgálat” csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem. A SOTE kutatása igazolja, hogy a Karácsony Gergely által a védettség hiányával megtévesztett emberek 88 százaléka is védett. Összességében valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina, így Sinopharm vakcinája is 96 % -nál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen. " – írja Gulyás. 

A kutatás valójában azt írta, hogy a Sinopharm oltóanyagánál fordul elő legtöbbször, hogy hatvan év felettieknél nem alakul ki megfelelő ellenanyagszint, körülbelül ötödüknél mértek negatív ellenanyagszintet, tehát a kínai vakcina nem nyújt 96 %-os védettséget.

Karácsony tegnapi posztjában reagált Gulyás szavaira: "Az, hogy az arányuk a fővárosi eredmény szerint 24%, míg az egyetem által közzétett táblázat szerint 18%, az bizony nem érdemi különbség".

Gulyás Gergely a nyilvánvaló számok ellenére bocsánatkérést vár Karácsonytól: "Karácsony Gergely ahelyett, hogy a saját maga által okozott problémákra keresne megoldást, a beoltott és védett emberekben igyekszik félelmet kelteni, hogy ezzel is a kormányt rágalmazhassa. A főpolgármester bocsánatkéréssel tartozik."