„Klubrádió
Esti gyors

Beépített fideszesek, alvó Fidesz-ügynökök, Fidesznek dolgozó ellenzékiek, KIK VAGYTOK? – Selmeci János jegyzete

14/01/2022 17:42

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

A közös miniszterelnök-jelölt szerint vannak Fidesz-ügynökök az ellenzékben. Én neveket szeretnék hallani.

2022. január 14. Esti gyors-részlet / Selmeci János jegyzete - 2022.01.14.
01:56
00:00

Neveket akarok hallani!

Talán nem is létezik olyan aktív ellenzéki szavazó, értelmiségi, újságíró, vagy politikus, akinek nincs biztos tudása arról, hogy vannak Fidesz-ügynökök az ellenzéki pártokban, illetve hogy pontosan kik ők.

Az újságírók neveket ritkán írnak le, a politikusok háttérbeszélgetéseken néha megneveznek ezt-azt, pártbéli riválist például, de igazi bizonyíték, lebukott, Fidesznek dolgozó nemigen szokott sem az aktív ellenzéki politikusok, sem a pártok alkalmazotti, szakértői köréből előkerülni.

Pedig beépített fideszesek állítólag biztosan vannak az ellenzéki pártokban, meg mindenhol máshol is, ezt mindenki tudja, az egyik kedves sms-ező hallgatónk szerint a rádióban például én vagyok az.

Nem vállalom. De neveket szívesen hallanék.

A napokban Márki-Zay Péter a HVG-nek adott interjújában közölte: biztos, hogy vannak az ellenzéki összefogás pártjaiban olyanok, akik a Fidesznek dolgoznak.

Ő vajon tudja, hogy kik ők? Ha tudja, miért nem mondja el? Talán a közös listára is felkerül majd pár beépített fideszes? Szokott erről beszélgetni az ellenzéki pártok elnökeivel?

Utóbbi egyébként kiderül az interjúból; arra a kérdésre, hogy meg szokta-e mondani a kollégáinak, hogy Fidesz-ügynökök vannak közöttük, Márki-Zay Péter azt mondta, hogy a pártvezetők tudják, hogy kik az árulók a közösségükben, jobban mint ő.

Szóval az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje tényleg azt mondta volna két és fél hónappal a választások előtt, hogy a mögötte álló pártok vezetői tudják, hogy kik dolgoznak közülük Orbán Viktornak, és nem csinálnak semmit?

Minden kommentár nélkül maradnék az eredeti kérésemnél.

Neveket szeretnék hallani.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2022. január 14-i, pénteki adásában hangzott el a szerző felolvasásában.