„Klubrádió
Esti gyors

Na és önök küldtek pénzt a Fidesznek a kampányra? - Selmeci János jegyzete

4/01/2022 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Orbán Viktor levélben kért pénzt a kampányra. Selmeci János elképzelte, mit érezhet most egy Fidesz-szavazó. 

2022. január 04. Esti gyors - részlet 22.01.04. Selmeci János jegyzete
02:07
00:00
Ha most házas lennék, szólnék a feleségemnek, hogy törje össze a malacperselyt, helyzet van! Házas nem vagyok, malacperselyem sincs azóta, hogy az egyik általános iskolás osztálytársam az éveken keresztül gyűjtögetett százasaimat egyesével kiszedte a malacból, majd hazavitte; kiváló politikus vált volna belőle, de ez most mindegy is, helyzet van!

Nézem a bankszámlámat, gondolkodom mennyi férne bele, hiszen éppen az összeköltözésen gondolkodunk a párommal, ruhásszekrény is kellene, meg szőnyegek, meg egy új cipő sem ártana, nem beszélve azokról az egészségügyi vizsgálatokról, amiket kénytelen leszek a saját zsebemből finanszírozni, a várólisták ugye, hoppá, jut eszembe, ez ellenzéki rágalom, nincsenek is várólisták, helyzet van, most bizony zsebbe kell nyúlni.

Egy kicsit mondjuk elbizonytalanít a hír, hogy kormánypárti influencerek Facebook-hirdetéseire félmilliárd forintot költöttek, a népligeti felüljáró viszont alig járható, miközben van a közelben vagy hat zsírúj stadion, meg van néhány kormánypárti ismerősöm, akik abból nyaralnak folyton Mallorcán, hogy bizonyos időközönként aláírnak néhány papírt, és nem kérdeznek. Közben Lőrinc megint az ország leggazdagabb embere lett, szóval egy picit furcsa, hogy éppen az én fizetésem egy részére van a pártnak, izé... a hazának szüksége, de hát ez áll a levélben, a főnök ezzel biztosan nem viccel, helyzet van.

Talán Völner Pál hétmilliós, vagy Karas Mónika negyvenegy milliós végkielégítéséből is telne a kampányra, jut eszembe már a bankautomata előtt, nem beszélve az Áder elnök úr öröknyugdíjáról, de hát Brüsszel és a Soros-birodalom beavatkozási kísérletei elleni küzdelemben minden forint számít, leveszem a pénzt, büszkén nézek fel a Magyarország előre megy, nem hátra plakátra, bemegyek a postára, és befizetem a csekket.

Hazafelé a buszra várok, híreket keresek a telefonomon, esni kezd az eső, szerencsére a Magyar Kétfarkú Kutya Párt épített ide egy buszmegállót az önkormányzat helyett, így legalább nem ázok el, miközben arról olvasok, hogy Kövér László fizetése 200 ezer forinttal nőtt, a kormányfő veje pedig vett egy bankot.

Most már tényleg nem értem, hogy Orbán Viktor miért tőlem kért pénzt a kampányra.

Selmeci János jegyzete a 2022. január 4-i Esti gyorsban hangzott el.