„Klubrádió
Esti gyors

Államfőnő – Kárpáti Iván jegyzete

21/12/2021 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Ha nyer, akkor nem lesz útjában, ha veszít, akkor meg segít, ahol tud, de nem úgy, ahogy a paranoiás házmester-házelnök tenné hasonló helyzetben. 

2021. december 21. Esti gyors - részlet 21.12.21. Kárpáti Iván jegyzete
01:14
00:00
Hónapok óta találgatjuk, hogy kit emelne Orbán Viktor az államfői tisztségre. Hosszan elemezte a sajtó a régi harcostársak és a holdudvar figuráinak esélyeit.

Aztán Orbán húzott egy váratlant és a Fidesz káderkeltetőjének egyik legmagasabbra jutott tagját Novák Katalint választotta. A maga hatalomtechnikai szempontjából ügyes húzás. Nő is, fiatal is, külföldön is képes kommunikálni, végtelenül lojális, de nem egy olyan bohóc, mint Schmitt Pál volt. Ha nyer, akkor nem lesz útjában, ha veszít, akkor meg segít, ahol tud, de nem úgy, ahogy a paranoiás házmester-házelnök tenné hasonló helyzetben. 

Hát igen, Novák egy pártkatona, aki végig asszisztálta a jogállam lebontását, arcát adta gyűlöletkampányokhoz és személye nemhogy egyesíti az országot, hanem mélységesen megosztja. A bejelentés után a FB-oldalán a miniszter azt írta: „Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A köztársasági elnök jelölti felkérést tisztelettel vállalom”, majd hozzáteszi: „Maradok, aki vagyok.” 

Igen, mi is ettől tartunk. 

Kárpáti Iván jegyzete a 2021. december 21-i Esti gyorsban hangzott el.