„Klubrádió
Esti gyors

Szabadság, megváltás – Kárpáti János jegyzete

9/12/2021 18:02

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Völnernek szabadságmegváltás címén is jár pénz, ha esetleg még bennragadtak volna szabadnapjai. Bár a helyzetre tekintettel elképzelhető, hogy csak egy kicsit ugyan, de jobban járna, ha természetben vehetné ki a szabadságát, és nem akarná azt megváltani.

2021. december 09. Esti gyors - részlet 21.12.09. Kárpáti János jegyzete
01:31
00:00

Mindenre azért nem gondolhat még egy kétharmados többséggel rendelkező jogalkotó sem. Így például állítólag nincs jogszabályi alapja annak, hogy hát azért már mégse fizessék ki a háromhavi munkabért a tisztségéről lemondott igazságügyi államtitkárnak abban az esetben, ha a munkaviszony megszűnésének hátterében történetesen egy folytatólagosan elkövetett bűncselekmény gyanúja áll. Völner Pál esetében ez nem túl nagy összeg, konkrétan 3 millió 900 ezer forint, vagyis abba a 2 és 5 millió közötti sávba esik, amit egy-egy alkalommal vehetett át a fővégrehajtótól. Azt még nem tudjuk, hogy hányszor. Ezt a majdnem négymilliót esetleg tekinthetjük búcsújutaléknak.

Ennél is viccesebb, hogy Völnernek szabadságmegváltás címén is jár pénz, ha esetleg még bennragadtak volna szabadnapjai. Bár a helyzetre tekintettel elképzelhető, hogy csak egy kicsit ugyan, de jobban járna, ha természetben vehetné ki a szabadságát, és nem akarná azt megváltani, mert hiszen a pénz, mint azt jól tudjuk, nem boldogít.

Ezek azonban apróságok. Sokkal fontosabb, hogy Völner egyelőre képviselő maradt, vagyis továbbra is nélkülözhetetlen alkotóeleme a kétharmadnak. Gondoljunk bele, az ő közreműködésével a Fidesz elvben ma még bármilyen jogi normát megváltoztathat, hiszen alkotmányozó többsége van.

Ajánlatos éberen figyelni.

Kárpáti János jegyzete a 2021. december 9-i Esti gyorsban hangzott el.