„Klubrádió
Esti gyors

Magyar György: Nem összeesküvést kell keresni a Völner-ügyben, valaki mentette magát

7/12/2021 19:47

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

"Nem fideszes cicaharcról, vagy előremenkülésről van szó. Valószínűleg valamely végrehajtó nem kívánt részt venni a vesztegetésben és mentesülésért cserébe jelentette az esetet." – véli Magyar György ügyvéd.

2021. december 07. Esti gyors - részlet 21.12.07. Magyar György
06:51
00:00

"A kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt és örülünk, hogy ezt ő maga is így érzi és azonnal lemondott" – áll a Fidesz kedden kiadott közleményében.

Magyar György ügyvéd a Klubrádiónak azt mondta, vannak sejtelmei az üggyel kapcsolatban. Ahhoz ugyanis, hogy a legfőbb ügyész a mentelmi jog felfüggesztését kezdeményezze, bizonyos nyomozati háttéranyagot össze kellett állítani. Az indok pedig az, hogy megállapítást nyert a bűncselekmény gyanúja. "Következésképp itt valami biztosan van, nem zörög a haraszt" – foglalta össze.

Azt is elmondta, hogy vesztegetés esetén mind az aktív vesztegető (pénzt, előnyt adó), mind a passzív vesztegető (vesztegetést elfogadó) személy esetében a törvény megengedi azt, hogy mentesítsék a büntetőjogi hátrányok alól azt a felet, aki feltárja a cselekményt, mielőtt a vesztegetés a hatóság tudomására jutna.

Magyar szerint "nem fideszes cicaharcról, előremenkülésről van szó", hanem valószínűleg egy végrehajtótól pénzt kért a vezetőség, amelyet a másik fél nem tudott, vagy nem akart megfizetni, és inkább jelentette a vesztegetést. A bejelentés tartalmát meg kellett vizsgálni, és az alapján, juthattak el a hatóságok az államtitkárhoz.

 
dr. Magyar György
 

2021. december 07. Megbeszéljük - részlet 21.12.07. Bárándy Péter
15:00
00:00

Korábban Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügyminisztere azt mondta a Klubrádiónak, hogy valószínűleg olyan mennyiségű nyomozati bizonyíték gyűlt már össze Völner ellen, hogy nem lehetett elsikálni.

A beszélgetéseket az egyes lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Magyar Györggyel
2021.12.07., kedd 18:26
Riporter: Kárpáti Iván