„Klubrádió
Esti gyors

Orbán nem mindenható – Kárpáti Iván jegyzete

28/09/2021 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Orbán Viktor mindent elkövetett az elmúlt 11 évben, hogy ne legyen demokratikus nyilvánosság, legyen elég az embereknek az úgynevezett nemzeti konzultáció a maga bornírt kérdéseivel és megállapításaival, meg persze a visszakérdezés nélküli kinyilatkoztatások.

2021. szeptember 28. Esti gyors-részlet (2021.09.28. Kárpáti Iván jegyzete)
01:42
00:00
A közszolgálatinak csúfolt tévében a NER egyik megmondóembere, mint úgynevezett szakértő kifejtette, hogy Angela Merkel talán még több kárt is okozott Németországnak, mint Hitler.

Erre már fel sem kapjuk a fejünket, de ahogy Dési János kollégám szokta ilyenkor mondani, meg kell róla emlékezni, legalább a jegyzőkönyv miatt. De akkor írjuk le újra azt is, hogy az évi több mint 100 milliárdnyi adóforintból fenntartott szervezet helyett, kereskedelmi csatornák szervezték meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aspiránsok vitáját. Alakuljon bárhogyan is jövőre, de az biztos, hogy választáson több millióan fognak a jelöltek mögött álló pártokra szavazni, nekik is jár – járna – egy valódi közszolgálati intézmény. Szkeptikus voltam az előválasztással kapcsolatban és most is vannak vele problémáim, de tény, hogy rengeteg embert mozgatott meg, sokan akartak az eredeti értelmében vett politika részévé válni, tehát részt venni a közös ügyeinkben, azok alakításában. Az RTL-en rendezett vitát csaknem 670 ezer ember nézte meg, ezzel a hetedik helyre került a nézettségi listán.

Orbán Viktor mindent elkövetett az elmúlt 11 évben, hogy ne legyen demokratikus nyilvánosság, legyen elég az embereknek az úgynevezett nemzeti konzultáció a maga bornírt kérdéseivel és megállapításaival, meg persze a visszakérdezés nélküli kinyilatkoztatások. És még mindig nem sikerült mindenkiből kiirtania az igényt, ennél többre és jobbra.

Nem mindenható, csak túl sokan hitték el neki, hogy az.