„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Diktátorok bukása a filmvásznon

24/11/2019 16:40

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában Paár Ádám politológussal a diktátorok bukását bemutató történelmi filmekről beszélgettünk; valamint szó volt a Fritzi – Egy forradalmi mese című animációról, az idei Anilogue Fesztivál zárófilmjéről. Gelley Bálint, az alkotás egyik közreműködője mesélt munkájukról.

2019. november 23. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. november 23., szombat 13:30)
29:10
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

Paár Ádám három filmen keresztül mutatta be a fenti témát. Az interjúban Timár Ágnessel A Mussolini végnapjai; a Sztálin és A bukás – Hitler utolsó napjai című drámákról beszélgettek.

Gelley Bálint rendező mesélt a folytatásban a Fritzi – Egy forradalmi mese című animációról, amely koprodukciós alkotásként jött létre jelentős magyar vonatkozással, mind az alkotók, mind a történet szempontjából.

A műsor zárásaként friss filmes híreket is hozott a műsorvezető. Kiderült többek között, hogy most először drukkolhatunk majd Nemzetközi Emmy-díjakért. Merthogy Gera Marinát az Örök tél című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjára, Bergendy Péter TREZOR című filmjét a legjobb tévéfilm díjára jelölte a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia. 

11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a Nemzetközi Emmy-díjakért, melyeket magyar idő szerint kedd hajnalban adnak át, immár 47. alkalommal. Idén először jelölt magyar alkotásokat is a több mint 900 szakmabeliből álló nemzetközi zsűri a rangos díjra.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. 

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2019. november 23., szombat 13.30 
Műsorvezető: Timár Ágnes