„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Gattyánról: Egyértelmű, hogy „ki hová tartozik”

11/01/2022 13:41

| Szerző: Klubrádió

Az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok a Fidesz érdekében lépnek fel, céljuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítása – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, akit Gattyán György tárgyalási javaslatáról kérdeztek. Arra a kérdésre, hogy Gattyánt is a Fidesz érdekében fellépő politikai szereplők közé sorolja-e, Márki-Zay annyit mondott: az általa elmondottakból szerinte egyértelmű, hogy „ki hová tartozik”.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Gattyán György üzletember hétfőn nyílt levelet tett közzé, amelyben a többi között azt írta: frissen alakult pártjával célja a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása. Öt pontban mutatta be programját (ezek érintik például a közbeszerzéseket és a közmédiát), amelyekhez az ellenzék támogatását kérte.

Erről kérdezte a Magyar Hang Márki-Zay Pétert. A miniszterelnök-jelölt arról beszélt: bárki jelentkezik azért, hogy az összefogott ellenzéket támogassa, azt mindig örömmel veszik. Az önkormányzatok és az államigazgatás digitális irányú fejlesztése és a szolgáltatásaik hatékonyabbá tétele pedig még a céljaikkal is egyezik, a digitális Magyarország fejlesztésére vonatkozó programjukat már elkezdték kidolgozni.

Ugyanakkor szerinte „a különböző, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok általában a Fidesz érdekében lépnek fel”, sok közülük a Fidesz reklámfelületein kommunikál. Az ő indulásuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítását és megosztását szolgálja – mondta, hozzátéve, hogy egy dolgot kell tudomásul venni: „egy kérdés lesz áprilisban, Fidesz vagy nem Fidesz”. – Aki nem az összefogott ellenzékre adja a szavazatát, az a Fidesz korrupt, egyre inkább pártállami struktúrájának a hatalmon maradását szolgája – fogalmazott.

A lap konkrét kérdésére, hogy Gattyán Györgyöt is a Fidesz érdekében fellépő politikai szereplők közé sorolja-e, Márki-Zay Péter annyit mondott, hogy az általa elmondottakból szerinte egyértelmű, hogy „ki hová tartozik”.

Az LMP társelnöke se reagált pozitívan Gattyán nyílt levelére: Kanász-Nagy Máté szerint Gattyán György a női testek áruba bocsátásából gazdagodott meg, és a Megoldás Mozgalom nem vett részt az ellenzéki előválasztáson, így a témával nem is kíván foglalkozni. Az Indexnek azt mondta: a „pornómilliárdos” nem része az ellenzéki összefogás történetének.