„Klubrádió
A lényeg

Vidékizve, anyázva kiabált be Márki-Zaynak egy ellentüntető

14/01/2022 14:08

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt éppen arról beszélt, hogy nem engedik be az ellenzéki politikusokat az adóforintokból fenntartott közmédiába, amikor egy ellentüntető bekiabált neki: "Takarodj vissza a vidéki városodba!", "Takarodj vissza, a k**va anyádat". Ez a hozzáállás képviseli Orbán Viktor gyűlöletkeltő hatalmát – reagált a hódmezővásárhelyi polgármester.

A miniszterelnök-jelölt épp arról beszélt az ellenzéki sajtótájékoztatón, hogy a csirkefarhát hatósági ára mindennél többet elmond az Orbán által 12 éve vezetett kormány gazdaságpolitikai kudarcáról, arról a kormányról, amely miatt az ellenzéki képviselőket a köztévébe sem engedik be, amikor egy férfi zavarta meg a háttérben a közvetítést, azt kiabálva Márki-Zay Péter felé, hogy „takarodjál a vidéki városodba, a k**va anyádat”. Korábban is történt már hasonló az ellenzék utcai tájékoztatói alatt, írja a Telex.

Ez a hozzáállás képviseli Orbán Viktor gyűlöletkeltő hatalmát, amelyet 12 év alatt épített ki – reagált a beordibálásra a politikus, aki egyben Hódmezővásárhely polgármestere is, miután a Fideszt kétszer is legyőzte az egykor kormánypárti fellegvárnak számító Csongrád-Csanád megyei városban.

„Egységben szeretnénk egy olyan Magyarországot, amely nem keletre megy, hanem nyugatra, ahol megfelelő gazdaságpolitikával biztosítják, hogy ne szabaduljon el az infláció.” Változás kell az országban, amely a legkorruptabbak között van, és ahol a járvány alatt az egyik legmagasabb volt a halálozási arány – tette hozzá.

„Olyan országot akarunk, ahol mindenki megengedheti magának nemcsak a csirkefarhátat, hanem azt a jólétet, amelyet a legtöbb európai ország megengedhet polgárainak számára”, beleértve Kelet-Közép-Európát is – mondta az ellenzéki kormányfőjelölt.

Márki-Zay külön kitért a választásokra, amelyen sok csatatérkörzet van, ahol kevés szavazat dönt majd az egyéni mandátumok sorsáról, ezért közölte, hogy szükség van az aktivistákra vidéken és Budapesten is, „az egyesült ellenzék, a megteremtett nemzeti egység, a felemelkedés érdekében”.

A sajtótájékoztató videóján 15:53-tól hallható a bekiabálás és látható Márki-Zay reakciója:

A rendőrség a honlapján közölte, hogy előállították a férfit, aki megzavart egy budapesti utcafórumot. Mint írták, a BRFK XI. kerületi járőrei péntek délelőtt intézkedtek a Móricz Zsigmond körtéren, miután bejelentést kaptak, hogy egy sajtónyilvános politikai utcafórumon egy férfi szidalmazta a jelenlévőket, és felrúgott egy kihelyezett táblát. Nem sérült meg senki. A 62 éves budapesti férfit előállították a XI. kerületi rendőrkapitányságra, ahol garázdaság vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás.