„Klubrádió
Esti gyors

Sorsdöntő hónapok előtt – Kárpáti Iván jegyzete

5/10/2021 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Migránsokkal és homofób propagandával már nem garantált a siker.

2021. október 05. Esti gyors - részlet 21.10.05. Kárpáti Iván jegyzete
01:42
00:00
Krumplit osztani nem elég, ezt jól látja Orbán Viktor. Az elmúlt 100 év legsikeresebb időszaka az övé, mint tudjuk, tehát biztos, ami biztos a választások előtt kiosztanak vagy 1000 milliárd forintot. Az egyik legkiszolgáltatottabb és legnagyobb társadalmi csoport, a nyugdíjasok is jövedelmükhöz képest nagy összegeket fognak kapni. Ezzel igyekeznek feledtetni, hogy más időszakokban csak alamizsna jár.

És persze ez is úgy van kommunikálva, mintha Orbán Viktor benyúlna a saját mellényzsebébe és abból osztogatná a kegyet. A tavalyi mélyponthoz képest valóban izmos a növekedés Magyarországon, de a tény az, hogy ez a taktika gigantikus kölcsönökből lesz finanszírozva. Naná, nem ez a kormány találta fel a választások előtti hangulatjavító intézkedéseket, de elég beszédes, hogy ismerve a saját teljesítményüket, ezt most nagyon megtolják. Egy részét majd felzabálja az infláció. Migránsokkal és homofób propagandával már nem garantált a siker.

Duplán bebiztosítja magát a NER: egyrészt minden pénzt megad azért, hogy nyerjen, de a korábbi választásokhoz képest bizonytalanabb kimenetel miatt, ezermilliárdokat tett félre az esetleges nehezebb időszakra is. Kiépült Orbán Viktor párhuzamos államának anyagi bázisa, alapítványokba, cégekbe hordva ki a közösből a pénzt. Ha buknak, akkor csak adósság marad utánuk és közjogi, intézményi aknák tucatjai, amiket méterről méterre kell felszámolni. Ha nyernek, akkor pedig mind maradunk a kopár aknamezőn.

Sorsdöntő hónapok előtt állunk.

pénzeső
 

Kárpáti Iván jegyzete a 2021. október 5-i Esti gyorsban hangzott el.