„Klubrádió
A lényeg

80 ezer forintot adnak a nyugdíjasoknak, azoknak is, akiknek Orbán szerint nem jár

1/10/2021 07:56

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth rádióban úgy beszélt, mint aki végre feljutott egy magaslatra, ott szétnézett és meglepődött, amit látott. Például a Gyurcsány-kormány után 12 évvel, a Bajnai-kormány után 11 és fél évvel megállapította, hogy ki kellett javítani az előző kormányok hibáit, és ez sikerült is. Ahogy azt 11 éve megígérte.

Persze ez nem az ő hibája, hogy közben eltelt egy fél élet, sokaké meg teljesen, hiszen mint mondta, Magyarországon olyan nyugdíjrendszer van, ami a beszedett adókból fizeti ki a nyugdíjat, és nálunk sosem volt lehetőség tőkét felhalmozni, amelyből lehetne fizetni a nyugdíjat, mint más országokban.

„Az teljes félreértés, hogy mi tartanánk el a nyugdíjasokat” – állapította meg az ország első embere miniszterelnökségének 16. évében.

Azt mondta Orbán, hogy most 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kap minden nyugdíjas, még az a 435 ezer ember is, akinek kevesebb járt volna. Így, a választásokhoz közeledve és hogy az ország hitelt vett fel, Orbán képes volt azt mondani, hogy a magyar gazdaság olyan jól áll, hogy futja erre is, sőt lesznek olyan nyugdíjasok, akik a korrekcióval együtt 100 ezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak. (24.hu)