„Klubrádió
Hetes Stúdió

Ajándék ez a nap! – Neuman Gábor jegyzete

25/09/2021 15:10

| Szerző: Neuman Gábor/Klubrádió

Jólértesültek szerint a miniszterelnökünk és Tiborcz István között megromlott a viszony, olyannyira, hogy már majdnem tettlegességre is sor került. Én csak azt nem tudom, hogy ha igaz ez a hír, akkor az, hogyan szivárgott ki az Orbán-rezidenciáról?

2021. szeptember 25. Hetes Stúdió-részlet (2021.09.25. Neuman Gábor jegyzete)
03:31
00:00
Azon lehet lemérni, hogy milyen képességekkel rendelkezik az ellenzéki összefogás, hogy Orbán mekkora összeggel támogat bizonyos társadalmi csoportokat; illetve most belezavart a képbe, hogy Ráhel lánya, István veje, továbbá három unokája – Tiborcz Alíz, Tiborcz Adél és Tiborcz Bertalan – Marbellara tették át székhelyüket. Menekülőre fogták? Nem hinném, hogy eljött volna már az ideje.

Jólértesültek szerint a miniszterelnökünk és Tiborcz István között megromlott a viszony, olyannyira, hogy már majdnem tettlegességre is sor került. Én csak azt nem tudom, hogy ha igaz ez a hír, akkor az, hogyan szivárgott ki az Orbán-rezidenciáról? Ki mondta el kinek? Melyik a leggyengébb pontja Orbánnak, azaz az Orbán-rezidenciának? Van az a mondás, hogy ami Las Vegasban történik, az ott is marad, de ez igaz volt a Fideszre is általában, meg az Orbán-családra is. Lehet, hogy most történt valami?

De térjünk vissza az ellenzék erejére. Az előválasztás első fordulójában már 350 ezer szavazatnál tartanak. Péntek este láthatták a miniszterelnökjelöltek vitáját is az RTL Klubban, és eldönthették, hogy ki legyen az a három jelölt, akik közül egyvalaki lehet Orbán kihívója ’22 áprilisában vagy májusában. Eldőlt? A Závecz Resarch szerint majdnem. Dobrev Klára a sláger. 30% szerint ő volt a legmeggyőzőbb. Őt követi Karácsony Gergely 25%-kal, majd 22%-kal Márki-Zay a harmadik. Jakab és Fekete-Győr a futottak még kategóriába tartozik. Per pillanat. De, mint ahogy mondták, mindenben segítik egymást, ha úgy alakul a helyzet.

Mindezen közben Orbán Viktor minden vagyonát szétosztja a nép között, illetve Orbán Viktor a nép minden vagyonát szétosztja a nép között. Csak egy szó a különbség. A nyugdíjasoknak ad nyugdíjprémiumot nemsokára, és 13. havit a választások előtt, mert akkorra sikerül megvívnia a harcát a miniszterelnökünknek. Ő mondta, hogy ezért neki külön meg kell harcolnia. Valószínűleg Varga Mihály pénzügyminiszterrel, meg jobbkezével, Matolcsy Györggyel. Iszonyú küzdelem lehet, nem gyerekeknek való. Továbbá meg kell harcolnia a 200 ezres minimálbérért is, szintén az előbbiekkel. Hűha, ez aztán csetepaté lesz a javából! Jó lenne meglesni a küzdelmeket. De az adóhivatal is komoly falatnak tűnik, hiszen ez az áldott jó ember vissza akarja adni a gyerekeket nevelő családoknak a személyi jövedelem adót, amit már beszedtek idén. Hallottak már ilyet, hogy befizetett adót az adóhivatal szó nélkül visszaad? Hát ilyen csoda is történik errefelé! Sőt ha úgy alakul – mondta Orbán –, a pályakezdő fiataloknak nem kell majd jövedelemadót fizetniük. Ez aztán a jóléti társadalom! Piha! Meg vadászati világkiállítás. Meg kisvasút Bicskéig, meg koccintsunk az ifjú párra, Lőrincre és Andikára. Aki nem kap semmit, azt személyesen Rogán Antal viszi el helikopterezni Alcsútdobozra. Most aztán megvalósul a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza köze tája!

Afelől nincs kétségem, hogy a megajándékozottak elfogadják-e az ajándékokat. De hogy hálából Orbánra szavaznak-e, arra nem fogadnék. Lehet, hogy meg lehet vásárolni bizonyos embereket, bizonyos összegekkel. De, hogy a képlet ilyen egyszerű lenne 8 millió választó esetében, azt nem hinném, de lehet, hogy tévedek.

Neuman Gábor jegyzete a 2021. szeptember 25-i Hetes Stúdióban hangzott el.