„Klubrádió
Esti gyors

Magyarország erre van szocializálva – Kárpáti Iván jegyzete

7/12/2021 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben  azzal hárította a halottak számát firtató kérdést, hogy ezzel az egészségügyben dolgozók munkájának minőségét vonják kétségbe.

 

2021. december 07. Esti gyors-részlet (2021.12.07. Kárpáti Iván jegyzete)
01:10
00:00
“Furcsa dolog, de a Magyarországon bevethető járványkapacitások jóval nagyobbak, mint a nyugat-európaiak.” – mondta nem is olyan régen Orbán Viktor. Hétfőn a Parlamentben pedig azzal hárította a halottak számát firtató kérdést, hogy ezzel az egészségügyben dolgozók munkájának minőségét vonják kétségbe, amúgy meg boldog Mikulást.

Azért mondhatja ezt és a társadalom nagyobb része – elsöprő többsége – azért is fogadja el, mert békeidőben is elnyelik az embereket a kórházak, évtizedek óta, ahol aztán – tisztelet a kivételnek – zsúfolt kórtermekben, kevés ápoló felügyelete alatt, emberi méltóságot súlyosan sértő körülmények között valahogy átvészelik – vagy nem... – az egészet.

Magyarország erre van szocializálva. Ráadásul ott a szelep, ömlik a pénz a magánegészségügybe, egy szintig ki lehet kerülni az állami útvesztőket. A maga cinikus módján igazat beszél, hiszen a minőség nem került szóba. És most már azzal is tisztában van, hogy a halottak száma még csak meg sem karcolja a hatalmát, bázisát, sőt még az azokon túl lévők jelentős részét sem.

Kárpáti Iván jegyzete a 2021. december 7-i Esti gyorsban hangzott el.