„Klubrádió
Hetes Stúdió

Nem az a hír, ha egy kutya megharap egy postást – Dési János jegyzete

20/11/2021 15:09

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Jó napot Európa, jó napot nagyvilág, üdvözlök mindenkit, aki Magyarország és a szabad Európa maradék magyar hangját hallgatja akár az egész földkerekségen, internetes oldalunkon, YouTube-on, telefonján, wifi rádióján, számítógépén vagy a vasalóján. Jogunk van szólni. Szervusz hallgató. Dési János vagyok. Örülök, hogy ma is velünk tartotok. Szerkesztőtársam Herskovits Eszter.

2021. november 20. Hetes Stúdió / részlet, Dési János jegyzete (21.11.20.)
04:13
00:00
Tizenötmillió forintot szedett ki egy gátlástalan házasságszédelgő nő társra vágyó férfiakból – olvasható egy internetes újság címlapos címe. Alatta pedig a másik hír: hogyan kapott sok-sok milliárdot egy nagyjából nem is létező cég lélegeztető-gépekre, amelyekre szükség nem volt, személyzet nem létezett soha hozzá, ráadásul körülbelül használhatatlanok is az eszközök. A pénz azóta szépen eltűnt valamely offshore paradicsomban, csak találgathatjuk, hány Pasa parki önnövelő ingatlan létesül belőle pálmafás tengerpartokon. A hozzászólásokból szépen kirajzolódik, hogy ez a második hír senkit sem érdekel. Ellenben az első okozott izgalmat a közönség körében. Bár arról megoszlanak a vélemények, hogy a milyen ügyesen csinálta a nő és ráadásul még a jobb pasikat biztos berántotta az ágyába is esetleg, megérdemlik az ilyen férfiak, esetleg, szegények biztos a gender miatt maradtak társtalanok. Az ezen a véleményen lévők szerinte egyébként is Gyurcsány áll minden ilyesmi mögött és holnap, ha jöttök, ne felejtsetek el szotyit is hozni.

A Szotyikirály Marbellán unokázik
 
A Szotyikirály Marbellán unokázik
 

De miért nem izgat senkit az eltűnt, kicsalt milliárdok sorsa? Hogy a magát Marbellán meghúzó fejedelmi vő milliárdokat zsebel be folyamatosan? Csak azért, mert az nem az Imréé, akit ismerünk a sarki boltból, hanem úgy senkié, hiszen mindenkié. Volt. Kétségtelen, ez is egy magyarázat. A másik abban a régi újságírói mondásban rejlik, mely szerint nem az a hír, ha egy kutya megharap egy postást, hanem az, ha a postás megharap egy kutyát. Most őszintén, feltűnik egyáltalán, ha a szívtipró Mészáros Lőrinc már megint hazavitt tízszeres áron negyven kilométer vasúti pályát, egy repülőteret és ráadásul még két Andrássy úti bérpalotát? Se nekünk nem tűnik fel az ilyesmi, sem neki. A százmilliárdok jönnek-mennek, ki figyel minden apróságra. Jó Vidnyánszky Attila megint megkapott pár intézményt, villát, értékes budai telket, hogy aztán ezeket is tönkretegye. Ugyan már – mindennapos eset az ilyesmi, nyilván, hogy nem hír.

De ha a zsebtolvaj a hatoson kilopja a nyeles fésűt a farzsebemből, már álljon meg a világ – ez mégsem tűrhető el. Az országot hazavihetik, na jó. De azért mindennek van egy határa.

Kérdés persze, ha mondjuk kiderülne, hogy a házasságszédelgőt Mészáros Lőrincnek vagy Garancsi Istvánnak hívnák, akkor is ilyen érdektelenség övezne-e a beszámolót.

Mészáros Lőrinc egy napi jövedelmében le merem fogadni, hogy egy ilyen hír rekordokat döntene. Mészáros Lőrinc házasságot ajánlott szegény nőknek és tőlük pénzt fogadott el - nagyobb lenne egy ilyesmit közlő oldal forgalma, mint a Klubrádió oldaláé terheléses támadás idején.

 Pixabay
 

És hogy miért? Hát a ritkaság értéke miatt. Méghogy Mészáros Lőrinc vagy akár Garancsi István, még egy tizenötmilliós tételért is lehajol. Ilyesmire még sosem volt példa, kész a hír. Nahát-nahát. Lenne is fölháborodás utána meg botrány, még az is lehet, hogy rendőrségi vizsgálat következne meg ügyészségi vádemelés – akkora lenne a felháborodás. Még az is lehet, hogy a bírósági ítélet után az illetőknek vissza kellene fizetnie az okozott kárt. Mondjuk mind a 15 millió forintot. És ezzel helyreállna a világ erkölcsi rendje. A szívtipró Mészáros Lőrinc pedig nevetve megtarthatná a tőlünk lopott néhányszáz milliárdot.

Illetve, egy pillanat. Hiszen ő akkor kerülne igazi nagy bajba, ha egy szép napon elhinné, azok a száz és százmilliárdok az ő becses tulajdonát képezik. Maffia filmben láttunk már efféle önállósodási törekvést és ott sem lett jó vége a dolognak. Nősülni még csak csak, de elhinni, hogy minden az övé az legalább akkora butaság lenne, mint ha mi hinnénk el, hogy bármi is az övé.

drMáriás: Az új magyar királyi dinasztia megszületése - Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a gazdagság, szépség és boldogság Ádámja és Évája, a földi mennyország megtestesítői 2021, 80 x 100 cm, akril vásznon Forrás: https://www.facebook.com/drMarias/photos/a.441414445925827/4088593921207843/?type=3
 

Dési János jegyzete a 2021. november 20-ai Hetes Stúdióban hangzott el.