„Köszönjük,
Esti gyors

Lesz itt még vadulás, hogy csak na – Dési János jegyzete

25/10/2021 18:03

| Szerző: Dési János/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Ahogy a jobb fogadóirodák egyre kisebb oddsokkal adják majd a Fidesz győzelmét, úgy dobják majd be a megszerzett, elrabolt és megnyomorított úgynevezett sajtóban a vadabbnál vadabbakat. S nemcsak azért, mert hátha akad, aki elhiszi, hanem mert hátha csinos faéket lehet verni az ellenzék pártjai, miniszterelnök-jelöltje közé és aztán már csak vízzel kell locsolgatni.

2021. október 25. Esti gyors - részlet 21.10.25. Dési János jegyzete
02:24
00:00

Tegye föl a kezét, aki meglepődött azon, hogy Márki-Zay Péterre nézve terhelőnek vélt dolgokat gyűjtött állítólag a Fidesz. Ahogy azon még egy ma született bárány sem kapja föl gyapjas fejecskéjét, hogy esetleg az összeszedett anyagokban nem minden igaz. Sőt, minél ordasabb a hazugság, annál jobb. Az erre fogékony közönség bekajálja az egészet, Semjén Zsolt kilő pár szép nagy háziállatot, majd kitömeti őket és a Föld forog tovább. Ma még hazugság, holnap ezt harsogja a fideszizált sajtó. Ne legyenek illúzióink. Ahogy 2006 a Fidesznél elhomályosítja '56-ot, bár ennek a valósághoz csekély a köze, de sebaj. A hű követőknek ez tökéletesen jó. A többieket meg el kell hallgattatni, és kész.

Ráadásul, mindez csak a bemelegítés, lesz itt még vadulás, hogy csak na. Ahogy a jobb fogadóirodák egyre kisebb oddsokkal adják majd a Fidesz győzelmét, úgy dobják majd be a megszerzett, elrabolt és megnyomorított úgynevezett sajtóban a vadabbnál vadabbakat. S nemcsak azért, mert hátha akad, aki elhiszi, hanem mert talán csinos faéket lehet verni az ellenzék pártjai, miniszterelnök-jelöltje közé és aztán már csak vízzel kell locsolgatni.

Ez az egyik. De azért akad itt más is. Valóban jó lenne elhinni, hogy egy kis papírdarabbal el lehet kergetni a hibrid diktátort. Jó lenne bízni benne, hogy ez még egy szabad választás, amelyik azért többé-kevésbé, de átlátható szabályok szerint működik. Igaz, hol van már a szabad sajtó?! A Klubrádió speciel még az interneten, mert azt egyelőre nehezebb elrabolni. A választási szabályok átírása, a határon túli magyarok furcsa szavazati joga, az állami vagyon egy szép részének ellopása, kiszervezése és a többi, azért azt mutatják, sok gátlás nem szorult ebbe a társaságba.

Ezzel együtt, jobb ötlet nincs rá, mint hogy higgyük el, ilyen lehetetlen feltételek mellett is meg lehet nyerni a választást. Bízzunk enne, de azért azt a bizonyos puskaport sem árt szárazon tartani.

Dési János jegyzete az Esti gyors 2021. október 25-i, hétfői adásában hangzott el a szerző felolvasásában.