„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay közzétette a róla szóló, lejáratásra szánt, szerinte fideszes anyagot

25/10/2021 16:02

| Szerző: Klubrádió

A kommunizmus legsötétebb időszakát idéző profilozást és megfigyelést folytat a Fidesz – mondta Márki-Zay Péter hétfőn Hódmezővásárhelyen, ahol bemutatta azt az anyagot, amelyet személye elleni lejáratásra használtak volna fel a kampányban. Az anyagot a Fidesztől kapta meg a Demokratikus Koalíció vezetése, ők adták át Márki-Zay Péternek. 

2021. október 25. A lényeg / részlet, Márki-Zayról szóló „jelentés” (21.10.25.)
01:04
00:00

Ezt az anyagot a Demokratikus Koalícióval folytatott egyeztetésen kapta meg személyesen egy héttel ezelőtt, a „bizalom jegyében” – mondta a polgármester. A DK vezetői ezt az anyagot a Fidesztől kapták meg Dobrev Klára kampányához. Ezek lejárató anyagok személye ellen. Két dolog látszik ebből: az egyik, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az előválasztásba, és az is, hogy milyen módszerekkel figyelnek meg embereket” – mondta Márki-Zay Péter a hétfői sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott: ez a dosszié egy újabb példája annak, hogy milyen pártállami, a kommunizmus legsötétebb időszakát idéző profilozást és megfigyelést végez az ellenzékkel szemben a Fidesz. Együtt fogunk dolgozni azon, hogy hazánk egy demokratikus európai jogállam legyen, ahol nem lehet ilyen módszerekkel politikát művelni – hangsúlyozta a hódmezővásárhelyi politikus.

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán tette közzé a dokumentumot.

A sokatmondó „Jelentés” című szövegben egyebek mellett azt írták: „Márki úr” gyenge pontjai megtalálhatók a mellékletben. A szerző kiemelte: a Márki úr feleségéhez köthető „csecsemő elhalálozási eset véleménye szerint kiaknázatlan”. Ezzel kapcsolatos hír, hogy idén áprilisban jogerősen kétmillió forint sérelemdíj kifizetésére kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla a kormánypárti Origo.hu-t, amiért valótlanul állították, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia szülésznőként felelős egy csecsemő haláláért, és cikkeikben azt a hamis látszatot keltették, tevékenysége több csecsemő halálához is hozzájárult.

A szövegben említették Márki-Zayék amerikai és kanadai tartózkodását is. Egy MLM-rendszerben működő cég ködös ügyeivel próbálják összefüggésbe hozni a hódmezővásárhelyi polgármestert. A dokumentumban találhatók főként kormányközeli lapokban megjelent cikkek az elmúlt évekből, amelyek a politikusról és feleségéről szólnak.