„Klubrádió
A lényeg

A Fidesz lejárató anyagot adott a DK-nak Márki-Zayról

25/10/2021 12:45

| Szerző: Klubrádió

A párt nem használta fel a dokumentumokat, Márki-Zay Péter viszont közre kívánja adni őket.

Közel egy héttel ezelőtt személyesen egyeztetett a Demokratikus Koalícióval, amely során olyan dokumentumokat kapott, amelyeket a DK vezetőinek állítása szerint a Fidesz juttatott el a pártnak Dobrev Klára kampányához – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere.

Márki-Zay azt is elmondta, hogy a dosszié tartalmát a DK nem használta, az előválasztás után átadták neki a "bizalomépítés jeleként", azt viszont nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.

A 24.hu cikke szerint a miniszterelnök-jelölt a dokumentumokat kitakarás nélkül bocsátja a nyilvánosság rendelkezésére, úgy, ahogy azt ő is kézhez kapta.

"Semmilyen elektronikus lábnyomom nincs. ha úgy tetszik, nem bizalmas, vagy ha bizalmas is, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne" – mondta.

Megjegyezte azonban azt is, hogy egyébként sok emberről lehet hasonló dossziéja a Fidesznek, mert úgy véli Magyarországon sokkal szélesebb a megfigyelés, mint gondolnánk, besúgóhálózat működik. Ez egy kézzelfogható nyoma ennek.