„Klubrádió
A lényeg

DK: Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta át a Márki-Zayról szóló dossziét

25/10/2021 14:22

| Szerző: Klubrádió

Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője juttatta el a Márki-Zay Péterről szóló lejárató anyagot egy DK-s önkormányzati képviselőhöz. A DK az egyetlen helyes és normális döntést hozta, azt, amit Márki-Zay hétfői sajtótájékoztatóján elmondott, átadták neki ezt a mappát, és hozzájárultak, hogy az abban szereplő dokumentumot nyilvánosságra hozza – mondta a párt szóvivője.

Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője juttatta el ezt a dossziét egy DK-s önkormányzati képviselőhöz, és a DK-s képviselő, amikor látta, hogy ez a dosszié Márki-Zay Péterről szóló információt tartalmaz, akkor behozta a DK információs központjába – közölte Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője. 

Úgy folytatta: a DK az egyetlen helyes és normális döntést hozta, azt, amit Márki-Zay hétfői sajtótájékoztatóján elmondott, átadták neki ezt a mappát, és hozzájárultak, hogy az abban szereplő dokumentumot nyilvánosságra hozza. A sajtótájékoztató tehát a DK igényeinek megfelelően történt, mert hisznek abban, hogy így viselkednek azok a demokraták, akik soha, semmilyen módon nem alkusznak meg Orbán rendszerével – mondta Barkóczi.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Márki-Zay Péter a nap folyamán közölte: egy héttel ezelőtt személyesen egyeztetett a Demokratikus Koalícióval, ekkor olyan dokumentumokat kapott, amelyeket a DK vezetőinek állítása szerint a Fidesz juttatott el a pártnak Dobrev Klára kampányához. A hódmezővásárhelyi polgármester hozzátette: a DK nem használta az anyagot, az előválasztás után átadták neki a "bizalomépítés jeleként", azt viszont nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.