„Klubrádió
A lényeg

A kormánymédia fizetett hirdetésben kéri az embereket, hogy küldjenek fotókat a „pusztuló Budapestről”

14/09/2021 10:58

| Szerző: Klubrádió

A kormányhoz hű média új slágertémát talált a közelmúltban, a budapesti köztisztaság és közrend kérdése kitüntetett figyelmet kap.
A KESMA-birodalom sajtótermékeiben festett kép szerint a főváros Karácsony Gergely főpolgármestersége óta egyre csak pusztul, szemét és kosz borít mindent, az utakon káosz uralkodik, a köztereket ellepik a hajléktalanok.

Ebbe a lejáratóversenybe szállt most be a korábbinál nagyobb lendülettel a közmédia: 
– a Hirado.hu először felhívást jelentetett meg, amelyben arra kérték az olvasóikat, küldjenek képeket a pusztuló Budapestről;
– majd kedden a beérkezett anyagból lehoztak egy összeállítást, amelyben szemét és dugóban álló autók mellett szerencsétlen élethelyzetben levő embertársainkról szerepelnek fotók.

Az eredeti felhívást egyébként („Káosz, szenny, dugók – Küldjön fotót a lepusztuló Budapestről!”) a Facebookon szponzorált posztban is futtatta a közmédia, az Ad Library adatai szerint 60-70 ezer forintot költöttek rá, és 70-80 ezer felhasználót érhettek el vele (a potenciális elérés 1 millió fő volt). Érdekesség, hogy bár a cikk Budapestről szól, a hirdetést 66 százalékban vidéki közönségre lőtték be, életkor szerint pedig főként az 55 év felettieket célozták.

Az emberi méltóságot sértő képekben bővelkedő második cikkbe is került olvasói felhívás („Ellepték a drogosok és a hajléktalanok a buszmegállókat – Küldjön Ön is fotót a lepusztuló Budapestről!”).

Úgy tűnik tehát, hogy a sorozat még legalább egy részt meg fog élni az évente mintegy 120 milliárd forintból működtetett közmédia egyik legfontosabb online felületénírja a Telex.