„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Tánc és fotó, férj és feleség az Ötösben

22/11/2022 14:47

| Szerző: Klubrádió

Egy fiatal művészházaspárral, Simkó Beatrix táncossal és Dömölky Dániel fotós, építésszel beszélgetett Gálvölgyi János műsorvezető. Simkó Beatrix mára nemzetközi karrierre tett szert, férje pedig színházi fotósként is dolgozik, bár mint kiemelte, ennek nem az az oka, hogy szülei Takács Kati színész és Dömölky János filmrendező.

2022. november 11. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. november 11., péntek 10:05)
86:29
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége ezúttal Dömölky Dániel fotográfus és felesége, alkotótársa, Simkó Beatrix táncművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

Simkó Beatrix mára nemzetközi karrierre tett szert, bár hazánkon kívül Németországban érzi szakmailag otthon magát. Duda Éva táncművész, koreográfus, rendezővel sokat dolgozott együtt, mostanra viszont a „maga ura”. Pályázatok útján egyedül hozza létre előadásait. Például ITT és EMITT is belenézhet alkotásaiba.

 
Gálvölgyi János, Simkó Beatrix, Dömölky Dániel
Fotó: Klubrádió
 

Simkó Beatrix férje, Dömölky Dániel ugyan elsősorban fotósként aposztrofálható, de – ahogy Beatrix, ő is – a MOME-n szerezte a diplomáját, habár építészként. Jelenleg szabadúszó fotográfusként dolgozik. A pályája elején koncerteket fotózott, és ott figyelt fel rá véletlenül Máté Gábor igazgató, aki aztán a Katona József Színházba hívta, hogy készítsen felvételeket. A színház nem idegen tőle, hiszen Dömölky János filmrendező és Takács Kati színész fia. Ugyanakkor, mint Dániel kiemelte, a színházi munkája tényleg inkább a véletlen műve.

Hozzátette, bármennyire szereti a színházi fotózást – nem véletlen, hogy egy táncelőadásról készült felvételekkel indult feleségével közös szakmai projektje –, mostanában az építészeti fotózást érzi magához a legközelebb.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022. november 11., péntek 10:00