„Klubrádió
Klubdélelőtt

Otthon Erdélyben, itthon Magyarországon – Klubdélelőtt-ajánló

27/05/2022 19:42

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Márton András színész és diplomata, Salat Lehel színművész, Zoltán Mária Flóra festő, Roby Lakatos hegedűművész volt a Klubdélelőtt vendége, és megemlékeztünk egy régebbi beszélgetéssel a héten elhunyt Szenczy Sándorról.

2022. május 28. Klubdélelőtt (2022. május 28., szombat 09:00)
162:30
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Márton András Jászai Mari-díjas színész sokfelé megfordult az évtizedek során. Hat budapesti színháznak volt a tagja, majd színészből kultúrdiplomata, Los Angeles egykori főkonzulja, New York kulturális intézetének vezetője lett, majd visszatért tanult mesterségéhez. Most éppen merre jár, hol játszik, hol él? Sóskúton leltünk a nyomára.

 
Gálvölgyi János és Márton András Fotó: Klubrádió
 

10:00 Zoltán Mária Flóra festőművész kiállításának címe: Emlékeim. A képek színesek, az életről szólnak. A nyolcvanöt éves művésznek pedig bizony nem volt könnyű élete, a háborús éveket ötévesen élte át, kitörölhetetlenül beleégett az emlékezetébe. Az édesapja orvos volt, mindenki imádta, kivéve azokat, akik elhurcolták és megölték. Az ő hálás betegei, szerető barátai, kollégái segítették az édesanyját és őt a túlélésben.

Zoltán Mária Flóra műterme
 
Zoltán Mária Flóra műterme
 

10:30 Roby Lakatos, a világhírű  hegedűművész, 34 év után költözött haza, a magyar cigányzene világhírű képviselője, legutóbb Madridban vehette át a Spanyol Kulturális Minisztérium megtisztelő kitüntetését.

11:00 Salat Lehel Erdélyben született és élt, 1987-ig a Kolozsvári Állami Magyar Opera szólistája, színészi munkája mellett osztályvezető tanár, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színművészeti Tanszékének egyetemi adjunktusa volt. Tízedik éve a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. Otthon Erdélyben, és itthon Magyarországon csodálatos szerepeket játszott és játszik, amiért igencsak hálás a sorsnak.

Salat Lehel
 
Salat Lehel
Wikipedia
 

11:30 Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója és emeritus elnöke, baptista lelkipásztor súlyos betegség után 57 évesen befejezte földi életét, mely az örökkévalóságban folytatódik. Többször volt a Klubdélelőtt vendége, egy korábbi interjúval emlékezünk rá és búcsúztunk tőle.

Letették a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai kö
 
Szenczy Sándor
 
Pákozd, 2018. szeptember 10. Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány elnöke a szeretetszolgálat logisztikai központjának ünnepélyes alapkőletételén a pákozdi ipari parkban 2018. szeptember 10-én. MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton
 
Klubdélelőtt
2022. május 28. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa