„Klubrádió
Klubdélelőtt

Nem kastélyban laknak, de 129 családot befogadtak

20/05/2022 23:59

| Szerző: Klubrádió

Katia Bourachot félig magyar, félig francia monori nő és férje az orosz-ukrán háború kitörése után megnyitották házukat a menekültek előtt. Vendége lesz még az adásnak Kende Anna szociálpszichológus, Korcsolán Orsolya hegedűművész, Rigó Márta festőművész és Majtényi László jogtudós. Klubdélelőtt szombaton 9 órától! Hallgassa Ön is!

2022. május 21. Klubdélelőtt (2022. május 21., szombat 09:00)
160:50
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei és megszólalói: 

09.00 A Free Egyetem májusi programsorozatában – a Freeszfe Egyesület Freeszemle nevű fesztiválján – Majtényi László jogtudós is előadást tartott. Címe: Az egyetemi autonómia, a kommunikációs szabadságok a múltban és most, a művészi közlés szabadsága és a magánélet védelme. A Free Egyetem Free Egyetemen szakmájuk jeles képviselői tartanak előadásokat területük érdekes és izgalmas részleteiről. A szabadegyetemen egy kis időre bárki freeszfe-hallgatónak érezheti magát.

Majtényi László lakossági fóruma Debrecenben
 
Majtényi László 
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
 
 

 

10.00 Katia Bourachot félig magyar, félig francia monori nő, a férjével mind a ketten egy amerikai cégnél dolgoznak, és bár nem milliomosok és nem kastélyban laknak, úgy érzik, megtehetik, hogy a házuk pár üres helyiségével, szobájával segítsenek másokon. Az orosz-ukrán háború kitörésének napjától nyitva áll monori otthonuk a menekültek előtt. Február óta összesen 129 családot fogadtak be átmeneti időre, akiknek a pár napi ott létük után a további útjukat is egyengetik.

 
Katia Bourachot 
Forrás: Facebook
 

 

10.30 Miután egy nőt sem választott rendes tagjai közé az MTA, Kende Anna szociálpszichológus lemondott az MTA Pszichológiai Tudományos Bizottságának tagságáról. Vajon Mit ér egy ilyen lépés?

 
Kende Anna 
Forrás: Wikipédia
 

 

11.00 Családi koncert a Zsidó Kulturális Fesztiválon! A fellépő művészek Korcsolán Orsolya hegedűművész, férje, Sugár Gergely kürtművész és fiúk, Sugár Nátán zongoraművész. Az est címe: Egy szelet Bécs.

 
Korcsolán Orsolya 
Forrás: jegy.hu
 

 

11.30 Rigó Márta festőművész, Márta néni, az internet szókimondó nagyija pillanatok alatt lett sokak kedvence. Mesél az életéről, elmondja tapasztalatait, véleményét, szinte mindenről. Van is miről beszélnie, hiszen az élet őt is megforgatta már párszor.

 
Rigó Márta
Forrás: Rigó Márta/Pinterest 
 

 

Klubdélelőtt
2022. május 21., szombat 09:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa