„Klubrádió
Klubdélelőtt

A miniszter félrelépett

29/04/2022 19:48

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Hodász András atya, Koltai Róbert, Szentgyörgyi Bálint - az új világszerte bemutatott magyar sorozat szerzője -, az Aranykamera-díjas Szigeti Tamás és a 20 éves Spinoza Színház vezetője, Sándor Anna voltak a Klubdélelőtt vendégei.

2022. április 30. Klubdélelőtt (2022. április 30., szombat 09:00)
155:48
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Hodász András az egyik legismertebb katolikus pap. Nyolc évvel ezelőtt szentelték fel, majd tanulmányait Rómában, a Pápai Magyar Intézetben folytatta. Volt saját YouTube-csatornája, Instagram-mémoldalát "Papifrankó" néven üzemeltetette, és jelen volt a  Facebookon is. Szóval igen korszerű egyházi ember, a fiatal hívei rajonganak érte, mégis megfordult a fejében, hogy hátat fordít a papi hivatásának. Vajon miért?

34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat
 
Hodász András
 
Hodász András, a Budapest-Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia káplánja előadást tart a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton 2017. július 13-án. Az ötnapos katolikus ifjúsági találkozón mintegy 500 vendég vesz részt. MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter
 

10:00 Találkozzunk a Dob utcában! Húsz éves a Spinoza Színház, négy hónapon át minden csütörtökön ünnepelhetünk a Carl Lutz emlékműnél. Ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket a művészek és Sándor Anna, a Spinoza vezetője.

10:30 Szentgyörgyi Bálint mindössze 24 éves volt, amikor írt egy sorozatot, a címe: A besúgó. Összegereblyézte barátait, leforgattak egy epizódot, majd betelefonált az egyik hazai televíziós társaságnak, hogy szeretné megmutatni. Azóta eltelt öt év, és idén 61 országban fogják vetíteni a filmet az HBO hálózatában.

11:00 Mekkora siker volt A miniszter félrelép című film! A premier óta  eltelt 25 év, azóta is itt-ott vetítik, többnyire teltházzal. Hiszen felnőtt egy újabb generáció, amelyik még nem látta. Vendégünk volt a film egyik rendezője és főszereplője: Koltai Róbert.

11:30 Semmi nem olyan már, mint 1981-ben volt. Megváltozott a sajtó, Magyarországon megváltozott a politikai berendezkedés, más lett a technika... A legfontosabb azonban nem változott, a fotóriporterek elkötelezettsége, hogy bemutassák a magyar valóságot. 123 fotográfustól tekinthetők meg képek az elmúlt 40 évből a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. Vendég volt: Szigeti Tamás, aki ez alkalomból megkapta az Aranykamera-díjat.

Szigeti Tamás
 
Szigeti Tamás
MÚOSZ
 
Klubdélelőtt
2022. április 30. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa