„Klubrádió
Klubdélelőtt

"A háború a politika és az emberség kudarca" /Ferenc pápa/

12/03/2022 07:33

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Szombaton délelőtt ismét háromórányi műsort hallhattunk Kun Zsuzsától. Vendégei: Sík Endre szociológus professzor, Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke, Perényi Eszter Kossuth-díjas hegedűművész, Zoltán Tamás ötvösművész és Szulák Andrea voltak.

2022. március 12. Klubdélelőtt (2022. március 12., szombat 09:00)
157:43
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

9.00 Sík Endre, Ipolyi Arnold és Polányi Károly-díjas szociológus professzor az MTA doktora. Témánk volt: az orosz-ukrán háború, annak belpolitikai hatása, de arról is beszélgettünk majd, hogy miért működik a dezinformáció, egy-egy állítás hatásának miért nincs semmi köze ahhoz, hogy az történetesen igaz-e vagy sem. "Goebbels például azt mondta: ha az állam hazudik, akkor hazudjon nagyot. Akkorát, amiről senki sem feltételezi, hogy egy kormány ekkorát is mer hazudni.”

10.00 Hanti Vilmos a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke: "A rasszizmus a fasizmus előszobája. Sajnos rasszizmus az is, amikor egy népet 'lefasisztázunk', hiszen a nép sohasem homogén! A múltszázadi vészkorszak idején a náci Németország saját polgárai is jelentős antifasiszta  ellenállást tanúsítottak.” Hanti azt hirdeti: "az antifasizmus nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, hanem egy humanista életút”.

Átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjatBudapest, 2018. március 21. Lang Györgyi (b) és Falusi Mariann, a Pa-Dö-Dő együttes tagjai átveszik a Radnóti Miklós antirasszista díjat Hanti Vilmostól, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) és az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR) elnökétől a XIII. kerületi Radnóti Miklós Művelődési Központban 2018. március 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
 

 10.30 Perényi Eszter örök életre eljegyezte magát a zenével. David Ojsztrah hegedűjátéka nagy hatással volt rá, aztán a  Zeneakadémián Kovács Dénes növendékeként végzett.  A Kossuth- díjas hegedűművész nemrégiben Életműdíjat kapott.

11.00 Zoltán Tamás ötvösmester, ötvösművész magángyűjteményből nyílt kiállítás Budapesten. Több, mint huszonöt évnyi gyűjtőmunkájának, valamint a fémműves és ötvös szakmák összefogásának hála egy történelmi jelentőségű tárlat állt össze, amely bemutatja a kincskészítők műhelytitkait.

11.30 Szulák Andrea Máté Péter-díjat kapott: "Kimondhatatlanul büszke és boldog vagyok! Sosem gondoltam volna, hogy valaha állami kitüntetésben fogok részesülni! Köszönöm a megtiszteltetést!

Március 15. - Művészeti díjakat adott át Kásler Miklós
Budapest, 2022. március 10. Szulák Andrea előadóművész, énekesnő, színésznő, a Budapesti Operettszínház színművésze (j) átveszi a Máté Péter-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől március 15. alkalmából a művészeti díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2022. március 10-én. MTI/Kovács Attila
 
 
Klubdélelőtt
2022. március 12. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa