„Klubrádió
Klubdélelőtt

Büky Dorottyától búcsúztunk

5/02/2022 11:30

| Szerző: Klubrádió

Január végén hunyt el az egykori SZDSZ-es képviselő, a Feldmár Intézet munkatársa, Büky Dorottya, a műsor elején rá emlékeztünk, majd Telkes Margit orvos, író, Bender Márta művészetterapeuta, a friss könyves Bolgár György riporter, Petőcz András író, költő, valamint Gárdos Péter filmrendező volt az adás vendége. 

2022. február 05. Klubdélelőtt (2022. február 05., szombat 09:00)
160:17
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
09.00 Büky Dorka egykori SZDSZ-es politikus, országgyűlési képviselő, a Feldmár Intézet munkatársa 60 évesen hagyott itt minket. A lánya, Tompa-Büky Sára a Facebookon létrehozott egy oldalt, még édesanyja életében, "Dorkával együtt,” itt így búcsúzott az édesanyjától: "Anya átlépett a kapun, békében és gyönyörűen távozott az élők sorából. Jelen volt vele Áron, Annamari, Juci és én, videón. Apa vele tudott lenni reggeltől délutánig. Köszönjük, Anya az életet, szeretetet és Te magadat ebben a világban! A legcsodálatosabb napfény, örökké szívünkben marad".

 
Büky Dorottya
 Forrás: Feldmár Intézet
 
 

09.30 Dr. Telkes Margit orvos, író tizenharmadik könyvének címe Kapcsolatok. Ebben arról is ír, hogy hívó katolikus lányként és asszonyként hogyan tudta meg hetvenéves korában, hogy zsidó.

 
Dr. Telkes Margit 
 Fotó: XV Média, Vargosz
 

10.00 Bender Márta művészetterapeuta pszichiátrián kezelt betegeket segíti a gyógyulásban. Azt tapasztalja, hogy a művészeti foglalkozásokkal gondolkodásra készteti ezeket a gyógyulni vágyó embereket, azt látja, elkezdik törni a fejüket, hogy vajon mi válthatta ki a betegségüket, így a felépülésük is talán könnyebben megy.

 
Bender Márta 
Kép: Páczai Tamás Forrás: kepmas.hu 
 

10.30 Bolgár György  az Orbán-puzzle című könyvében a miniszterelnök sokat ismételt  mondatainak ad tartalmat. Például: … ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok ... – … egy választást egyszer kell csak megnyerni, de akkor nagyon … –… érzem a puskapor a szagát a levegőben, nekünk erős hadsereg kell, az ellenfelet nem egyszer kell legyőzni, hanem örökre ...

 
Bolgár György 
Forrás: Klubrádió
 

11.00 Petőcz András Az alfától az omegáig című kiállítása a Műcsarnokban látható. Hogy mit állít ki egy író? Azt a különleges utat, amely egyetlen életművön belül a kortárs irodalom és a képzőművészet tökéletes ötvözetét hozta létre.

 
Petócz András
.Forrás: Wikipédia 
 

11.30 A Magyar Zsidó Kultúráért Díját kapta Gárdos Péter, számos dokumentumfilm és játékfilm, például a Hajnali láz írója és rendezője. A filmjeiben  mindig sajátos zsidó sorsok jelennek meg, szembesíti a nézőt azzal,  hogy a vészkorszak túlélőiben milyen nyomot hagyott a holokauszt.

 
Gárdos Péter
 Forrás: Wikipédia 
 
Klubdélelőtt
2022. február 05., szombat 09:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa