„Klubrádió
Klubdélelőtt

Színes köveken lépdelünk színháztól a könyvhétig

28/08/2021 08:11

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőtt adása most is nagyon színes volt. Kun Zsuzsa vendége volt Pokorny Lia; Báron Katalin "Indiából"; Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke; Beeri Benjamin opeaénekes; Szörényi Örs, Szörényi Levente és a másfél éve elhunyt Kovács Zsuzsa színésznő fia; Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke. 

2021. augusztus 28. Klubdélelőtt (2021. augusztus 28., szombat 09:00)
158:13
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Pokorny Lia, lassan kerek évfordulóhoz közeledik, kerek születésnapja lesz. Ez alkalomból visszatekintettünk kalandos gyerekkorához és életéhez, ahhoz, hogyan lett színész, és vajon mi inspirálta, hogy már nem csak játszik a színpadon, de énekel is.

Az Angéla evangéliuma című darab bemutatójaPokorny Lia egy jelenetet ad elő Kiss Márton: Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogó című darabjának próbáján a Centrál Színházban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
 

9.30 Báron Katalin a harmincadik indiai utazását követően vetette papírra indiai élményeit, saját belső és külső változásairól. A könyv címe: Tényleg ilyen India?

Báron Katalin / Fotó: Facebook
 

10.00 Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke,  a Magyar Nemzeti Múzeumot alapító Széchenyi Ferenc leszármazottja. Vajon hogyan él ma egy Széchenyi, miként látja a tiszteletet, a felelősséget, a családot és az örökségét napjaink Magyarországán?

Széchenyi Tímea / Fotó: Facebook
 

10.30 Beeri Benjamin televíziós tehetségkutató versenyeken tűnt fel, majd egy ideig tanítással kereste kenyerét, mellette folyamatosan énekelt, mégpedig operát. Különleges és egyedülálló tenorjával úgy tűnik, nagy nemzetközi karrier vár rá.

11.00 Szörényi Örs, Szörényi Levente és a másfél éve elhunyt Kovács Zsuzsa színésznő fia, nem igen ad interjút. Édesanyja sírkőavatásának apropóján szólalt meg most.

Szörényi Örs / Fotó: facebook
 

11.30  Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke, igazgatója, a szeptember 2-án kezdődő 92. Ünnepi Könyvhétről mesélt, és arról, hogy a „gyermekvédelminek” nevezett törvény kapcsán, amely a pedofil bűncselekmények elkövetőit összemossa a szexuális kisebbségekhez tartozókkal, mely alkotásokat kell a jövőben lefóliázva árusítani, mik kerülnek tiltólistára, ha a könyvesbolt túl közel van egy templomhoz vagy iskolához.

Gál Katalin / Fotó: youtube
 
Klubdélelőtt
2021. augusztus 28. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa