„Köszönjük,
Klubdélelőtt

Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek

20/08/2021 16:44

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Nyolcvanadik születésnapján köszöntöttük Medveczky Ilonát, megemlékeztünk a tavaly elhunyt Benkő Lászlóról, beszélgettünk Frenák Pál táncművésszel, akit március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki, illetve még egy születésnapost: Vásáry Tamás világhírű karmestert és zongoraművészt is köszöntöttük, őt nyolcvannyolcadik születésnapján.

2021. augusztus 21. Klubdélelőtt (2021. augusztus 21., szombat 09:00)
155:08
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Medveczky Ilona
, a revü királynője nemrégiben töltötte be a nyolcvanadik évét. Nehéz, fájdalmas, kalandokkal teli életút van mögötte, semmit nem tagad meg, azt mondja, amivé vált, ahhoz kellettek a megpróbáltatások is.  

Benkő László, az Omega billentyűse júniusban lett volna 78 éves, nincs egy éve, hogy itt hagyott minket. Az évforduló kapcsán a fia, Balázs mesélt arról, milyen szellemi hagyatékot hagyott rá az édesapja.

Frenák Pál táncművész, koreográfus szülei siketek és nagyothallók voltak, ezért gyermekkora egy részét árvaházban töltötte. Első elsajátított kifejező eszköze a jelnyelv lett, ami különleges fogékonyságot fejlesztett ki benne az arcjáték és a gesztusok, az emberi testtel kifejezhető tartalmak iránt. Első magyarországi sikerei után kijutott Párizsba, azóta is kétlaki életet él. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki, amit most, augusztus 20-án vehetett át.  

Vásáry Tamás világhírű karmesterről  és zongoraművészről, akit most 88. születésnapján köszöntöttünk, egykor így írt az egyik újság: „Aki élete végéig gyermek tud maradni, emelkedetten gondolkodni és élni, tiszta szívvel örülni, lelkesedni, önzetlenül cselekedni, segíteni a testi-lelki rászorulókon, azt szeretik az istenek. És Tamást szeretik az istenek"

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Klubdélelőtt
2021. augusztus 21. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa