„Klubrádió
Klubdélelőtt

"Azok talán halálra ítélnek és ki is végeznek" – Klubdélelőtt ajánló

7/08/2021 09:00

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Három nő és három férfi látogatott el a Klubdélelőtt aktuális adásába: Volosin Hédi politológus, Nagyné Pintér Jolán, Kárpáti Noémi pszichológus, Rab László újságíró kollégánk, Vajda Mihály filozófus, valamint Mészáros Tamás professzor emeritus.

2021. augusztus 07. Klubdélelőtt (2021. augusztus 07., szombat 09:00)
153:24
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Rab László szerint! Újságíró, rádiós kollégám véleménye nekem sokat számít, hétről hétre olvasom a cikkeit, most élőben is megbeszéljük az aktuális és fontos dolgokat.

Rab László
 
Rab László
 

9:30 Volosin Hédi politológus Gyekiczki András szociológus-jogász özvegye, a hagyatékának gondozója. Most a Rumbach utcai zsinagógába kísért el minket, ahol betekinthettünk férje gyűjteményébe, egy magyar zsidó, a Politzer család múltjának mélységesen mély kútjába.

Volosin Hédi
 
Volosin Hédi
 

10:00 Vajda Mihály filozófus a Fudan egyetem kapcsán visszanyúl Szókratészhez, így beszélget vele: „Drága Szókratész, bizonyítékaim nincsenek arra nézve, hogy ez az egyik első lépése lenne a kínaiak Nyugat felé irányuló nyomulásának. Már gyerekkoromban is hallottam fecsegni a sárga veszedelemről; annak idején azonban ez komikusan hangzott. Hogy a kínaiak sokan vannak, sokkal többen, mint az európaiak együttvéve, ez már akkor is világos volt, de hogyan tudtak volna, bármilyen sokan legyenek is, vészt hozni a nyugati világra? Kína felzárkózott a nyugati világhoz, rá­adásul olyan szervezettség keretein belül, ami még totalitárius rendszerekhez szokott emberek számára – én pedig sajnos az utóbbiak közé tartozom – is elképesztő. Magam nem jártam Kínában… Nem fogsz egyszer elmenni oda, Szókratész? Idődből kitelik. Bár… Azok talán halálra ítélnek és ki is végeznek. Talán már az is elég hozzá, ahogy kinézel. Ki látott már ilyet!”

Vajda Mihály
 
Vajda Mihály
 

10:30 Nagyné Pintér Jolán személyes tragédiáján át ismerhettük meg a Gulág világát. A Gulág Alapítvány elnöke arról is mesél majd, hogy a tizennégy éve elhunyt édesanyja, Rohr Magdolna történetéről készült monodráma a fiatalok körében nagy érdeklődést váltott ki.

Nagyné Pintér Jolán
 
Nagyné Pintér Jolán
 

11:00 Kárpáti Noémi pszichológus szerint most az iskolásokon a világ szeme, az ő oltásuk, beoltottságuk, védettségük kifejezetten kulcstényező lesz a 4. hullám beköszöntekor. Márpedig ha körükben sok lesz a beteg, megint sor kerülhet az online oktatásra, ami tovább nehezítené a serdülők helyzetét, amiről kérdőíves felmérést készítettek a szülők körében.

Kárpáti Noémi
 
Kárpáti Noémi
 

11:30 Mészáros Tamás professzor emeritus, a Budapest Corvinus Egyetem korábbi rektora a napokban két ügyben is az érdeklődés középpontjába került. Egyrészt a rekordmagas bekerülési ponthatárok okán, másrészt amiatt, hogy az egyetem oktatói nyilatkozatot adtak ki, amelyben elítélik az Országgyűlés által június 15-én elfogadott „A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” címet viselő törvényt. Úgy döntöttek, szolidaritást kívánnak vállalni a magyarországi LMBTQI-közösséggel.

Mészáros Tamás
 
Mészáros Tamás
 
Klubdélelőtt
2021. augusztus 7. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa