„Klubrádió
Klubdélelőtt

Messzire megy az első magyar kriptofej

15/01/2022 09:01

| Szerző: Klubrádió

Az első magyar Bitconváltót üzemeltető cég alapítója úgy tűnik, kiszáll a számára nagy sikert hozó üzletből. A világ túlsó felére költözik családjával. Vajon miért? Debreczeni Barnabás volt a Klubdélelőtt első vendége, majd beszélgettünk Békés Itala Kossuth-díjas színésznővel, a Kazahsztánt jól ismerő Barna Béla fotóssal, Dózsa Imrével, a magyar klasszikus balett doyenjével, Klukon Edit zongoraművésszel, valamint Szalay Kriszta színművésszel.

2022. január 15. Klubdélelőtt (2022. január 15., szombat 09:00)
157:11
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
Az adás vendégei és témái:

9:00 Az első magyar kriptofej, Debreczeni Barnabás többi közt saját menedzseri válsága miatt szállt ki a kriptobizniszből, és költözik a családjával Balira. Hogyan tovább?

 
Debreczeni Barnabás
Forrás: Facebook/Bitcoin Budapest
 

 

9:30 Békés Itala Kossuth-díjas színésznő két hónap múlva betölti a 95. évét, de még ma sem pihen, éppen egy új bemutatóra készül. Megtudhattuk tőle, az elmúlt 75 évben hogyan lett senki.

Békés Itala Forrás: Wikipédia
 


10:00 Háborús övezetté vált január elején Kazahsztán legnagyobb városa, gomolygó füst, robbanások hangja, tumultus, lövöldözés és ostrom. Így nézett ki Almati.  Barna Béla fotós jól ismeri ezt az országot, többször járt ott, és nem csak a szépségével találkozott, hanem a benne és az emberekben szunnyadó indulatokkal is.

 
Barna Béla Forrás: Barna Béla/Facebook
 

 

10:30 Dózsa Imre a magyar klasszikus balett doyenje, élő legendája. Aktív táncosi évtizedei után 1983 és 1984 között az Operaház balettigazgatója, előtte még tizenkét éven át vezette az átalakuló Állami Balett Intézetet, a Táncművészeti Főiskolát is. 80. születésnapján köszöntöttük.

 
Dózsa Imre Forrás: szinhaz.online/ Fotó: Emmer László
 

 

11:00 Klukon Edit  zongoraművész, férjével, Ránki Dezsővel közösen az októberi Liszt Ünnepen eljátszották a szerző összes szimfonikus költeményét két este alatt, összesen négy órában. Akkor a helyszínnek is különös jelentősége volt, hiszen a művek Liszt egykori otthonában szólaltak meg, a Régi Zeneakadémia épületében. Vendégünk volt: Klukon Edit.

NEK - Klukon Edit és Ránki Dezső koncertje a XV. Ars Sacra Fe
 
Klukon Edit és Ránki Dezső
zongoraművész-házaspár Liszt-estjükön a XV. Ars Sacra fesztiválon a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplomban 2021. szeptember 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
 
 

 

11:30 Sally nem tudja, miért ébred kórházban, addigi életének is rengeteg fekete foltja van, nem emlékszik rengeteg mindenre. Dr. Ash elindítja a felismerés, a rálátás, az önelfogadás útján. A szőnyeg alá söpört gyermekkorban szerzett sebeket elkezdik kitakarítani. Szalay Kriszta húsz éven át játszott az Ötödik Sallyben, a szerepét már átadta egy kolléganőjének, de a darab megy a maga útján, és Szilágyi Liliána úszónő a napokban a gyermekkori bántalmazásairól tett nyilatkozatai kapcsán újból aktuálissá válik a családon belüli erőszakról beszélgetni.

 
Szalay KrisztinaForrás: szalaykriszta.webnode.hu
 
Klubdélelőtt
2022. január 14., szombat 9:00
szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa