„Klubrádió
Klubdélelőtt

Jó utat, Bajnok!

28/01/2022 16:48

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Szombaton délelőtt ismét három órányi műsor Kun Zsuzsától, már húsz éve rendületlenül.

2022. január 29. Klubdélelőtt (2022. január 29., szombat 09:00)
159:25
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Bajnok volt, és mindig győzni akart. Most feladta. Ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

Rá emlékeztünk edzőjével, Vereckei Istvánnal, a magyar tornaválogatott korábbi szövetségi kapitányával.

 
 Csollány Szilveszter és Vereckei István MTI Fotó: Oláh Tibor
 

 

Dr. Gödölle Zoltán
 
Dr. Gödölle Zoltán
 

Dr. Gödölle Zoltán kardiológus most megjelent könyvének címe Rejtőzködők klubja, amelyben emléket állít vicces és kevésbé vicces történetekkel régi iskolájának.

Almási Tamás Kossuth-, Balázs Béla-díjas filmrendező nevéhez olyan dokumentumfilmek fűződnek, mint a rendszerváltozás folyamatát ábrázoló Ózd-sorozat vagy a lombikbébiprogramban részt vevőkkel forgatott Sejtjeink vagy a Puskás Hungary.

Az idei Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon életműdíjjal tüntették ki.

Még soha nem készült olyan összegzés a magyar tudományos élet teljesítményéről, mint az az immár elérhető, online összeállítás, amelyet több mint két és fél évnyi munkával állított össze a Magyar Tudomány folyóirat szerkesztőbizottságának vezetésével mintegy harminc kutató. Az összeállítás előzményeiről, a munkáról és annak eredményéről Falus András akadémikus, a Magyar Tudomány főszerkesztője beszélt.

 
Falus András
 
 

Dr. Borbély Zoltán, az ügyészség egykori szóvivője évek óta már a másik oldalon, ügyvédként szolgál. Beszélgettünk a betegségéről, hogy egyik percről a másikra lebénult az arca, hogy tudott így helytállni a munkában, de szóba hoztuk Szilágyi Liliána ügyét és a Hableány tragédiáját is.

dr. Borbély Zoltán
 
dr. Borbély Zoltán
 

Oláh Anikó évtizedek óta dolgozik az egészségügyben műtősként, nővérként, és a legkritikusabb időkben is helyt állt. Nemrégiben a Covid-járvány Semmelweis-díjas hőse címet kapta meg.

Oláh Anikó
 
Oláh Anikó
 
Klubdélelőtt
2022. január 29. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa