„Klubrádió
Klubdélelőtt

Az operától a gyerekdalokig

18/02/2022 17:36

| Szerző: Kun Zsuzsa

Rost Andrea, Sztankay Orsolya, Sonnevend Júlia és Bíró Eszter mellett egy férfivendég is érkezett a Klubdélelőttbe Tóth Artin személyében.

2022. február 19. Klubdélelőtt (2022. február 19., szombat 09:00)
161:32
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Rost Andrea
Kossuth-díjas operaénekes: új év, új élet! Az opera mellett helyet kap a repertoárjában a retró zene, betekintést enged az egykori lányszobájába is, tanít szegeden, az egyetemen, szóval nagy kihívások előtt áll.

Sztankay Orsolya édesapja nyomába eredt. A Kossuth-díjas színész halálának évfordulója apropóján sétákat szervez a Várba, azokra a helyekre – több is van –, ahol egykor édesapja lakott. De beszélgettünk arról is, hogy iskolákban rendhagyó történelemórákat tart, mégpedig színházi előadások segítségével.

Sztankay Orsolya édesapjával
 
Sztankay Orsolya édesapjával
Fotó: Balazs Deak
 

Tóth Artin képzőművész, rendező, operatőr, vágó, akit leginkább az elesettek sorsa, úgymond nehéz témák érdekelnek.

Tóth Artin
 
Tóth Artin
 

Sonnevend Júlia író, esztéta, kutató, professzor Amerikában él, tanít, kutat. 2007-ben szerzett diplomát a Yale Law Schoolon, 2013-ban a Columbia Egyetem média szakán doktorált, 2014 első felében Izraelben, a jeruzsálemi Héber Egyetem kommunikáció szakán és a nemzetközi béke elősegítését maga elé tűző Truman Research Institute-ban kutat. 2014 őszétől a Michigani Egyetem kommunikációtudomány szakán oktat.

Sonnevend Júlia
 
Sonnevend Júlia
 

Bíró Eszter énekes, dalszerző, Fonogram-díjas előadóművész, a gyerekek kedvence már lázasan készül a farsangra.

Klubdélelőtt
2022. február 19. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa