„Klubrádió
Klubdélelőtt

Ukrajna teljes támogatását követeli magyar tudósok sora

25/03/2022 16:38

| Szerző: Klubrádió

Az adás vendége volt Bárándy Péter, Krizsó Szilvia, Hábetler András és Jeszenszky Géza, utóbbival magyar tudósok Ukrajna melletti nyilvános kiállásáról beszélgettünk. És megemlékeztünk Szkárosi Endréről, aki márciusban hagyott itt minket.

2022. március 26. Klubdélelőtt (2022. március 26., szombat 09:00)
153:44
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

„Mi, magyar tudósok
és egyetemi oktatók, az MTA tagjai és doktorai támogatjuk az ukrán népet, közöttük tudós- és professzortársainkat a függetlenségükért folytatott harcukban az őket megtámadó orosz hadsereg ellen, és követeljük, hogy hazánk a nemzetközi szervezetek (EU, NATO) által jóváhagyott vagy kért mindennemű támogatást mielőbb adjon meg, valamint gondoskodjon a menekültekről.” Hatvanöt magyar tudós, köztük Jeszenszky Géza történész, egykori külügyminiszter közleménye és felhívása ez, amelyet nemrégiben hoztak nyilvánosságra a Válasz Online internetes oldalán.

Történelem - A versailles-i békerendszer az oktatásban
 
Jeszenszky GézaMTI Fotó: Mohai Balázs
 

Búcsúzunk a tragikus hirtelenséggel elhunyt költőtől, írótól, irodalomtörténésztől, egyetemi tanártól, a Szépírók Társaságának elnökétől, Szkárosi Endrétől. Most márciusban, 69 évesen hagyott itt minket.

 
Szkárosi Endre
Fotó: MTA BTK ITI/Wikimedia Commons
 
 

A Radnóti Miklós Antirasszista Díj a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöksége által 2000 februárjában alapított elismerés, amely a társadalmi élet különböző területén tevékenykedő bármely magánszemélynek odaítélhető, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen”. A díjat idén többek között Dr. Bárándy Péter ügyvéd, egykori miniszter kapta.

Bíróság - Vesztegetés - Borovszky Tímea pere
 
Bárándy Péter
MTI Fotó: Kovács Attila
 
 

Dr. Hábetler András orvosként végzett, aztán operaénekes lett, most a kettőt együtt csinálja. Régebben gyakran mondta, mennyit köszönhet az orvostudomány annak, hogy operaénekes lett, és hogy mennyit köszönhet az operatársadalom annak, hogy nem lett orvos. Ez most gyökeresen megváltozott.

 
Hábetler András Forrás: Facebook
 

Krizsó Szilvia eredetileg színésznő szeretett volna lenni, aztán másfelé vitte az útja. Miután Kertész Zsuzsa 1998-ban benevezte a Riporter kerestetik! versenyre, a vetélkedőt megnyerte, ettől kezdve eldőlt a sorsa. A televízióban eleinte gazdasági és rendőrségi hírekkel foglalkozott, majd jöttek a politikai műsorok, majd a szakítás a televíziózással. Lehetséges, hogy most újból visszatér az életébe a politika?

 
Krizsó Szilvia
 Forrás: Facebook
Fotó: gordoneszter@gmail.com
 

 

Klubdélelőtt
2022. március 25., szombat 09.00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa