„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

"Amíg jól megy, addig csinálom" – Takács Kati az Ötösben

14/05/2022 15:56

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Takács Katalin színművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. május 13. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. május 13., péntek 10:05)
82:52
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Takács Kati a műsorban elmondta, többször érezte azt, hogy feladná a pályát, de mindig volt valamilyen munka, ami a színház világában tartotta. Jelenleg is több helyen játszik, valamint beszédtanár a Nemes Nagy Ágnes Gimnáziumban.

Az interjúban kitértek a Színművészeti ügyére is. Takács Kati hangsúlyozta, ez egy einstand volt. Fájlalta, hogy fontos dolgok szűnnek, szűntek meg. Hozzátette, nagy probléma, hogy nem szoktunk kiállni egymás mellett. Szakmán belül sem.

 
Gálvölgyi János és Takács Kati
Fotó: Klubrádió/Timár Ágnes
 

A beszélgetés során Gálvölgyi Jánossal felelevenítették közös főiskolai emlékeiket Gáti Józsefről, és a beszédóráiról. Majd arról mesélt Takács Katalin, hogy a diploma után vidékre ment. Veszprémben és Sopronban is játszott.

A korábbi Újszínházban több évet töltött, ahonnan a vezetőségváltáskor, úgy érezte, mennie kell. Akkor nagyon megbillent, ahogy ő fogalmazott. Attól tartott, hogy vagy nem elég ismert, vagy nem elég jó az önreklámja ahhoz, hogy szabadúszó legyen, vagy új helyet találjon. Még olyan helyeken is kopogtatott akkor, amire nem is gondolt volna korábban.

Takács Kati mára színházi otthonra talált a Budaörsi Latinovits Színházban, ahol épp egy újabb premieren van túl.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022.05.13., péntek 10:00
Szerkesztő Timár Ágnes