„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Gasztrohuligán a színpadról – Pál András az Ötösben

6/02/2022 09:00

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Pál András színművész volt, majd az adás második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. február 04. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. február 04., péntek 10:05)
81:48
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
A Gábor Miklós-díjas és Junior Prima díjas művész a gimnáziumban ugyan színjátszó körbe járt, és nagyon élvezte, hogy egy jó csapatban más dimenzióban lehet gondolkozni a világról. Ugyanakkor nem akarta még a színészetet választani hivatásának, így nem is jelentkezett a Színművészetire.

Gémes Antos, egykori gimnáziumi osztálytársa hívta Pál Andrást, hogy tartson vele a Kolibri stúdiójába, ahol színészmesterséget lehet tanulni. Ott már komolyabban foglalkozott a szakmával. Czeizel Gábor volt a tanára, aki az akkor indult szegedi Pinceszínházba hívta, hogy tovább tanulja és gyakorolja a mesterséget.

Pál András végül megpróbálta a Színművészeti Főiskolát, de elsőre nem sikerült neki, amit utólag jogosnak is érez, hiszen elmondása szerint, akkor még nem volt elég felkészült.

Először a Kaposvári Színházban kötött ki, ahol sokat tanult, majd onnan Pécsre ment Balikó Tamás hívására, ahonnan éppen az igazgató távozása miatt ment el. Sokfelé játszott az országban, többek között Tatabányán, így több nagyszínpadot "kipróbálhatott”. Ez azért is volt fontos tapasztalat a számára, mert amikor a Radnóti Színházhoz került, meg kellett szoknia, hogy kisebb színpadon, kisebb nézőtér előtt játszik.

Ma már át is adja a tudását. Először Mohácsi Jánosék hívták vissza Kaposvárra tanítani, most pedig a Pesti Magyar Színház színiakadémiáján tanít, elsősorban művészi beszédet.

A pandémai első időszakát Pál András nagyon rosszul élte meg, sok színész társához hasonlóan. A Radnóti társulatával egymásban tartották a lelket, hiszen együtt szenvedték el az elmaradt premierek fájdalmát. Pál András a műsorban elmondta, hogy ennek a rossz hangulatnak nála testi tünetei is lettek, a nyaki sérve az elzártság első napján megjelent. Aztán a várakozás közepette végül talált magának hobbit. Ahogy ő fogalmazott gasztrohuligánkodott. Főleg azért kezdte, mert nem szeret maradékot kidobni. Majd, amikor meglátogatta a nővérét Szicíliában, sokat inspirálódott a témában. Nem tartja magát óriási szakácsnak, viszont nagyon élvezi.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022. február 04., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes