„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

A legszexibb hang – Spilák Klára az Ötösben

18/12/2021 11:16

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Spilák Klára színművész volt, majd a műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2021. december 17. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. december 17., péntek 10:05)
82:16
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Színész, sajtós, szinkronhang. Minden megnevezést elfogad és elismer Spilák Klára, bár hozzátette, jelenleg újra a színészet felé hajlik.

A színművészetin kommunikációs vezető, majd művészeti menedzser volt, ezért néhány hallgató epizódszerepekre hívta vizsgafilmekbe. Legutóbb egy diplomafilmben szerepelt, amely olyan sikeres lett, hogy New Yorkig jutott. A rendezője benevezte egy rövidfilmfesztiválra. Nem mellesleg Spilák Klára a legjobb női mellékszereplő díját kapta, amelyet zoomon keresztül és könnyek között vett át.

Az SZFE-ről közös megegyezéssel jött el a főiskolafoglalás után, amelyet végig „dolgozott”, végig jelen volt az eseményeken. A műsorban nem csak erről a felfokozott hangulatú időszakról mesélt, hanem az azt megelőző évekről, amelyekben belülről ismerhette az iskola működését, a tanrendet. Spilák Klára elmondta, hogy milyen órákat hiányolt már korábban, és melyek azok az értékek, amelyek szerinte elvesznek az átalakítással.

 
Spilák Klára és Gálvölgyi János
 (fotó: Klubrádió)
 

Az interjúból kiderült, hogy Spilák Klárát másodszorra vették fel a főiskolára, amire nagyon vágyott, és talán épp ezért kicsit csalódott akkor az intézményben. A rossz érzéseknek oka lehetett az is, hogy ő csak azt élte meg, hogy az ígértek szerint „összetörték őket”, de nem építették fel őket újra, ami szintén az ígéret része volt. Így nem is alakult ki a megfelelő kapcsolat szerinte az osztály és az osztályfőnökök között.

Miután végzett a főiskolán, két évig Pécsett, majd két évig Zalaegerszegen játszott. Spilák Klára hozzátette, mindemellett a kezdő éveiben a legtöbbet Madaras Józseftől tanulta a szakmáról. Folyamatosan dolgozott, ennek ellenére azt érezte, hogy nem látja senki, nem tudnak róla. Azt érezte, hogy ennél több van benne. Hiányolta a szakmai elismerést, az inspirációt, és egyáltalán, hogy használhassa az agyát. Ezért is döntött úgy, hogy kipróbálja a tévézést, amiről ki is derült, hogy ezt kereste. Akkor Spilák Klára, mint színész elengedte a pályát. A szakmával azonban nagyon szorosan megtartotta a kapcsolatot, hiszen ő lett a POSZT sajtósa, és persze a szinkronizálást is folytatta, amelynek fortélyairól sokat mesélt a műsorban.

Spilák Klára elmondta, 2005 körül érezte azt, hogy újra szeretne színészként is dolgozni. Mesélt az adásban ezenkívül arról, hogy három gyerekéből az egyik szintén a filmes pályát választotta, vágó lett.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. december 17., péntek 10:05