„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Zoltán Gábor az Ötösben

2/10/2021 17:45

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Zoltán Gábor író volt, majd a műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallották, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges őszi recepteket.

2021. október 01. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. október 01., péntek 10:05)
87:03
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Zoltán Gábort a legtöbben oknyomozó könyvei kapcsán ismerik, az interjúból azonban kiderült, hogy eredetileg rendező szakon végzett. Néhány évadon keresztül kőszínházakban gyakorolta tanult szakmáját. Hozzátette, talán azért nem maradt meg a pályán, mert őt a kísérleti színház érdekelte inkább. Elmondta, azt is a saját bőrén kellett tapasztalnia, és nem a főiskolán „értesítették” róla, hogy a friss diplomásokat a színházakban nem feltétlenül fogadják tárt karokkal.

 
Zoltán Gábor
 
Fotó: Facebook
 
 

Zoltán Gábort korán, 18 éves vették fel a Színművészetire. Habár akkor már jelen volt az irodalom az életében, írni nem volt alkalma a tanulmányai mellett. A rádiózásra azonban kerített időt. A műsorban elmondta, nagy hatással voltak rá az ott készült rádiójátékok. Így kezdődött az újabb pályafutása. Valamint az írás is újra helyet kapott Zoltán Gábor életében. Szabadidejében novellákat írt, és a barátai pozitív véleményén túl a szakma is hamar felfedezte: jelentős irodalmi folyóiratokban publikálhatta műveit, és díjakat kapott többre.

Az interjúban természetesen szóba került Zoltán Gábor Orgia című műve, illetve annak „folytatása” is. A szerző mesélt arról, milyen nehezen szánta rá magát ennek a témának a kutatására, és magának a könyvnek a megírására. Végül a történelmi adatokon túl inkább a személyes vonatkozásokra fókuszált, és ennek nyomán született meg a kötet.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Zoltán Gábor / Facebook

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. október 01., péntek 10:05